Увъртането на премиера Кирил Петков на депутатски въпроси как точно

...
Увъртането на премиера Кирил Петков на депутатски въпроси как точно
Коментари Харесай

Хаос в парламента! Любимец на премиера взе думата на Десислава Атанасова, последва разправия

Увъртането на премиера Кирил Петков на депутатски въпроси по какъв начин тъкмо обещаният от него американски полутечен газ ще стигне до България провокира следващ екшън в пленарната зала. Петков е в Народното събрание за петъчния блиц-контрол.

Поводът пристрастеностите да се нажежат стана декларация от парламентарната група на ГЕРБ, проченета от водача й Десислава Атанасова, за неприятното ръководство на страната. Последва отговор от страна на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

В опит да обори Василев, думата още веднъж взе Десислава Атанасова, само че малко по-късно тя й беше отнета от любимеца на Кирил Петков и зам.-председател на Народното събрание Мирослав Иванов.

Причината съгласно Иванов беше, че Атанасова е желала процедура по метода на водене на съвещанието, а пък изявлението й било към Асен Василев.

След решението на Мирослав Иванов да вземе думата на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ в пленарна зала настъпи безпорядък. Депутатите на Бойко Борисов скочиха от местата си, с цел да изискат пояснение на зам.-председателя на Народното събрание. Любимецът на Петков се изплаши и даде 20-минутна отмора, което още повече разгневи народните представители и нажежи пристрастеностите.

" Ама каква отмора? Ние сме в блиц надзор! Тук почивки няма ", отсече Атанасова.

Това предизвика сътрудниците й от ГЕРБ, а също по този начин и депутатите от Движение за права и свободи, да наобиколят парламентарната естрада. Започнаха диалози на висок звук, едвам не се стигна до физически конфликт.

Премиерът Кирил Петков въобще не трепна и с усмивка стартира да приказва по телефона.

Последва няколкоминутна препирня преди множеството депутати да излязат от пленарна зала и обстановката да се успокои.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР