Уважението е нещо, което не се получава автоматично. То трябва

...
Уважението е нещо, което не се получава автоматично. То трябва
Коментари Харесай

Седем качества на високо уважаваните хора

Уважението е нещо, което не се получава автоматизирано.

То би трябвало да бъде извоювано.

Когато сте на лидерска позиция, е неотложно хората, с които работите, да ви почитат. Те може да почитат трудовите ви привички, вашия разсъдък или способността ви да сключвате покупко-продажби.

Това обаче не е всичко във връзка с уважението. Ако можете да спечелите уважението им като човек, тогава в действителност сте спечелили мача.

Ето няколко съвета за това по какъв начин да печелите повече почитание:

1. Бъдете вежливи

Винаги бъдете вежливи с всеки, който срещате денем - от роднините през сътрудниците, до служителя на касата в хранителния магазин. Отдавайте на другите същото почитание, което вие бихте желали да получавате.

Търсете дейности, които можете да предприемете, с цел да предложите учтивост. Задръжте вратата в кафенето за индивида зад вас или позволете на индивида с един продукт да мине пред вас на опашката в хранителния магазин. Казвайте „ апелирам “ и „ благодаря “, когато е допустимо.

2. Дръжте се почтително

Елиминирайте неуважителното държание, като въртенето на очи, спирането или говоренето отрицателно за някого. Тези дейности са освен неуважителни за индивида, с който поддържате връзка, само че също по този начин възпират или предотвратяват по-нататъшно присъединяване или разрешаване на проблеми и основават разделяне, което може да стане непрекъснато.

Вместо това поддържайте среда на почтително чуване. Всеки заслужава да бъде чут, даже и в случай че не сте съгласни с възгледите и мненията на човек. Помислете по какъв начин бихте желали да се отнасят с вас, в случай че имате да кажете нещо, изключително в случай че е по-голям въпрос.

3. Слушайте добре

Слушането е деен развой, а не въздържан. Мислете преди да говорите. Най-често в днешните диалози мненията на единия човек “предизвикват” мисли у слушателя, който по-късно изрича своята история по същия метод. Вместо да разказвате своята история, задавайте въпроси, които предизвикват говорещия да ви опише повече. Повечето хора ще бъдат поласкани, че се интересувате.

4. Бъдете потребни

Хората печелят почитание, като постоянно са подготвени да подадат ръка или да нададат ухо, когато има потребност от тях или виждат опция да оказват помощ. Оглеждайте се за благоприятни условия да помагате в случаи, които преди този момент може да сте пропуснали. Има ли ваш сътрудник помощ с огромен план? Можете ли да вземете кафе на някого? Стремете се да бъдете потребни по няколко пъти дневно.

5. Не си търсете оправдания

Вашите дейности се базират на вашия избор и в случай че изключим някои непредвидени условия, няма причина за оправдания. Носете отговорност за дейностите си. Например, в случай че непрекъснато закъснявате, не си намирайте несериозни оправдания.

Поемете отговорност за грешките си и вместо да се спирате на тях, търсете благоприятни условия да ги преодолеете и да се справите по-добре идващия път. Вместо да се фокусирате върху минусите си, си задайте въпроса, “Как мога да поправя своето държание или дадена обстановка?”

6. Освободете се от гнева

Ако таите у себе си неодобрение или яд, това не наранява никой различен, с изключение на самите вас. Ако се разстроите, си позволете да сте гневни единствено за миг, а по-късно пристъпете към това или да подобрите обстановката, или да я оставите зад тила си. Простете и по-късно забравете.

7. Бъдете подготвени да се измененията

Това, че сте неподатливи на смяна, няма да ви докара до на никое място. Осъзнайте, че процесът на еволюция включва смяна. Положете старания да израствате като човек; научавайте нови умения, опитвайте нови неща и най-много преразглеждайте случаите, в които държанието ви е автоматизирано. Не забравяйте да се поздравявате за напредъка, който постигате по пътя към превръщането ви в по-добър човек.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР