Уважени са исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане

...
Уважени са исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане
Коментари Харесай

Непълнолетните братя, ограбили, изнасилили и убили възрастна жена в Провадия, остават в ареста

Уважени са настояванията на Окръжната прокуратура във Варна за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за двамата малолетни братя, упрекнати в обир, съпроводен с ликвидиране, и за обезчестяване. Това оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.

14-годишният Осман Ю. и 17-годишният му брат Станислав М. остават в ареста, откакто състав на Варненския областен съд със свои избрания от през днешния ден, 28 ноември, взе по отношение на тях най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража. Момчетата от Провадия бяха привлечени като обвинени от Окръжната прокуратура във Варна, откакто в събота в дома й е била открита убита 77-годишната К.Ж. По горещи следи чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи под управлението на прокуратурата открили и задържали двамата малолетни.
5
Те били наети от старата жена в понеделник да пренесат дърва за огрев в дома й, като за труда си получили 20 лв..
В сряда двамата обвинени решили да оберат 77-годишната К.Ж. Проникнали в къщата й през първия етаж. Жената гледала телевизия на втория етаж в дома си, само че усетили наличието им и слязла да ревизира какво се случва. С корав предмет малолетните сломили съпротивата й, изнасилили дамата и ограбили от вкъщи й движимости и пари. Причина за гибелта на огребаната жена съгласно правосъдните медици е множествена съчетана контузия, несъвместима с живота.

И двамата братя порастват без родителска грижа от години. Родителите им са в неопределеност, а татко им е разгласен за общодържавно търсене. За двете момчета са грижат баба им и дядо им. И Осман, и Станислав са с голям брой престъпни прояви, регистрирани са в детска педагогическа стая, налагани са им възпитателни ограничения, които не са постигнали задачите си – да бъдат превъзпитани.
5
Братята демонстрират изключителна настъпателност, грубост и свирепост в противоправните си прояви. Грабежът, съпроводен с убийството, и изнасилването на старата им съгражданка Станислав е направил в периода на наложените му с присъда на Районния съд в Провадия пробационни ограничения за обир. Дни преди действието, за което му бе наложена мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, той е направил кражба от вкъщи на вуйна си.

В правосъдната зала 17-годишният Станислав изиска съдът да го пусне под домакински арест. По-малкият му брат се държа извънредно невъзмутимо и индиферентно. Определениято на Варненския областен съд подлежат на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР