Уважаваният американски спортен журналист Грант Уол почина, докато отразяваше мача

...
Уважаваният американски спортен журналист Грант Уол почина, докато отразяваше мача
Коментари Харесай

Журналист почина по време на мач от Световното по футбол в Катар

Уважаваният американски състезателен публицист Грант Уол умря, до момента в който отразяваше мача сред Аржентина и Нидерландия по време на четвъртфиналите за Световната купа в Катар.

По първична информация 48-годишният сътрудник на CBS Sports е получил инфаркт на стадиона " Лусаил " при започване на в допълнение време от мача. Това обаче към момента не е публично доказано.

Името на Уол неотдавна още веднъж се появи в медиите, откакто той беше арестуван за малко от управляващите в Катар. Причината за задържането му беше, че журналистът се опита да влезе на стадиона, облечен с тениска с цвета на дъгата в поддръжка на ЛГБТК+ правaта. Хомосексуалността е противозаконна в Катар и се санкционира със затвор или даже със смъртно наказване.

След случилото се Уол споделя пред CNN, че " евентуално " ще облече още веднъж фланелката. В изказване Федерацията по футбол на Съединени американски щати съобщи, че е " съкрушена " от новината за гибелта на му.

Журналистът отпразнува 48-ия си рожден ден в четвъртък с другари в Катар - единствено ден преди да почине. В понеделник той написа на уеб страницата си, че през последните 10 дни не се е чувствал добре и е бил антибиотици поради подозрения за бронхит.

" Тялото ми най-сетне се срина. Това, което беше простуда през последните 10 дни, се трансформира в нещо по-тежко в нощта на мача Съединени американски щати - Нидерландия и усетих ново равнище на дискомфорт и напън в горната част на гърдите ми. Нямам Коронавирус, тествам се постоянно тук, само че през днешния ден влязох в здравната клиника и в основния медиен център и те споделиха, че евентуално имам бронхит ", написа Уол малко преди гибелта си.

U.S. Soccer confirms journalist Grant Wahl has died while at the World Cup
— Bleacher Report (@BleacherReport)
Той е седял в ложата, планувана за медиите, на най-горното равнище на стадиона, когато ненадейно припада. Журналистите към него махат столовете и извикват здравна помощ. Екипът идва и стартира да прави изкуствено дишане в продължение на 20 минути. След края на мача Уол е изведен от стадиона и трансфериран в болница. Обстоятелствата към гибелта му обаче не са ясни.

Съпругата му, доктор Селин Гундер, е епидемиолог по инфекциозни заболявания и е работила в работната група за ковид към кабинета на президента Джо Байдън. Тя удостовери гибелта на брачна половинка си в изказване в Twitter и сподели, че е в " цялостен потрес ", като добави, че е " признателна " за поддръжката, която е получила от приятелите си.

Журналистът е отразявал света на спорта в продължение на повече от две десетилетия. Присъствал е на 11 международни шампионати и е създател на няколко книги за футбол. Той е измежду едни от най-известните футболни публицисти в Съединените щати
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР