Уважаеми преподаватели, дейци на българската книжовност, просвета и култура, скъпи ученици и

...
Уважаеми преподаватели,
дейци на българската книжовност, просвета и култура,
скъпи ученици и
Коментари Харесай

Кметът Димитър Иванов поздрави община Марица за 24 май

Уважаеми преподаватели,

дейци на българската словесност, култура и просвета,

скъпи възпитаници и поданици на община „ Марица “,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност!

24 май е най-светлата и съкровена дата в историята ни, която ни изпълва с горделивост и самочувствие. На този най-български празник ние се прекланяме пред великото дело на братята Кирил и Методий, с помощта на което народът ни е съумял да запази през вековете националната си еднаквост.

С безконечния химн на българската култура „ Върви народе, възродени “ отдаваме заслужена респект на славянските просветители и основатели на първата българска писменост, тъй като езикът, писмеността, науката и културата са тези, които ни сплотяват и резервират духовността ни.

На учениците поисквам да обичат своя език и да се стремят към от ден на ден познания, тъй като те са освен прозорци към света, само че и път към реализация в живота!

На всички преподаватели искам да не престават с религия, обич и самообладание да образоват децата ни и да бъдат възнаградени за неуморния си и твърдоглав труд с насладата от техните достижения! Нека креативният Ви порив, волята и куражът в никакъв случай не Ви напущат, дано се увенчае с триумф благородната Ви задача – да възпитавате във възрожденски дух и добродетели генерации българи, да им дадете мощен подтик в живота, тъй че те с очакване, храброст и достолепие да преследват фантазиите си!

Честит празник!

Кмет на Община „ Марица “ Димитър Иванов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР