Уважаеми генерал Янев, преди всичко Ви благодаря, че дойдохте на

...
Уважаеми генерал Янев, преди всичко Ви благодаря, че дойдохте на
Коментари Харесай

Проф. Габровски към Български възход: Надявам се чрез диалог да избегнем поредните извънредни избори

" Уважаеми военачалник Янев, на първо място Ви благодаря, че дойдохте на тази среща. Това е една отворена врата за разговор. Анонсът, с който взех решение да приема мандата за сформиране на кабинет, беше да се промени тонът, който в последно време следим в българската политика. Надявам се с повече дипломатичност и повече разговор да успеем да потърсим общите допирни точки, с цел да може да излезем от тежката обстановка, в която се намира България, и да може да се избегнат следващите изключителни избори ". Това съобщи проф. Николай Габровски на срещата с " Български напредък ”.



" Аз също държа да се подчертае и мощно имам вяра в желанието да има разговор и желанието да се снижи тонът на опълчване и да се търсят решения, които са в полза на българските жители. В частност това е решението за сформиране на държавно управление ", акцентира от свяо страна и водачът на партията.

По думите на Янев в " Български напредък " вършат това, което са правили и по време на предизборната акция – с сдържан звук и без нападане да се основат условия за разговор. " В интерес точно на опцията да се сформира кабинет сме подготвени на диалози. Ако първият мандат е несполучлив, по-късно ще продължим диалозите и със идващите мандатоносители. Защото нашето разбиране е, и ние имаме вяра в това, че на България ѝ би трябвало държавно управление и ще създадем, каквото зависи от нас, да има такова при ясни условия и правила.

Професор Габровски акцентира, че правилата са изключително значими. " България би трябвало да тръгне по пътя на по-голям и по-добър разговор. Смятам, че нещата, към които би трябвало да се обединим, са няколко. На първо място осъзнаваме, че в случай че има нови избори, ние няма да можем да усвояваме средства по Плана за възобновяване. Законодателната самодейност ще бъде блокирана, а без нея не можем да усвояваме тези средства. Вторият въпрос, който породи, е Шенген и отводът за приемането ни. Смятам, че ние не заслужаваме това. Но явно част от дилемите, които сме имали, не са изпълнени. На трето място - приоритет за мен е еврозоната, която за мен е без конкуренция. Ние сме част от европейското семейство и не можем да се отделяме ”, уточни той.

Стефан Янев беше безапелационен, че от партията му споделят целите, изредени от Габровски. " Ако навлезем в дълбочина има нюанси, които би трябвало да се изгладят, само че това е обикновено. Сега би трябвало да помислим какъв е най-подходящият механизъм за основаване на структура, която да е в положение да сглоби държавно управление, което д аполчуи поддръжка в пленарна зала ”.

Янев беше безапелационен, че БВ поддържат правосъдната промяна. " Съгласен съм за конституционното болшинство 160+. Това ще е едно стабилно болшинство, което съвсем по всички въпроси ще може да действа, в полза на всички жители. Трябва да градим правила, по които да се върви напред с причини, тъй като в случай че няма причини и има политически пристрастия, то обединението няма да е дълготрайна. Ще дадем тип, че може би ще се задълбочат рецесиите, в случай че още веднъж има избори. Ние сме подготвени да търсим решения ”, уточни той.

" Към екипа има доказани хора, ползващи се с добра известност, а това ми дава вяра за положително държавно управление. Щастлив съм, че и съгласно вас не би трябвало да има нови избори, тъй като посредством тях ще се блокира доста значима част от активността на страната ”, отговори на своя страна проф. Габровски.

" Радвам се, че има към този момент подбрани специалисти, само че дано да не забравяме, че в Народното събрание поддръжката е на политическа основа и дано да мислим за механизъм, който дава ясно да се разбере на каква база се поддържат съответните решения, кой ще носи отговорност за този механизъм ”, акцентира водачът на БВ.

Проф. Габровски съобщи, че до дни ще бъде направена ясна стратегия за излизане от рецесиите, съобщи Нова тв.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР