Уважаеми дейци на културата, науката и просветата,Уважаеми учители и ученици,уважаеми

...
Уважаеми дейци на културата, науката и просветата,Уважаеми учители и ученици,уважаеми
Коментари Харесай

Областният: Нека пазим културните ценности на нашите предци

Уважаеми дейци на културата, науката и просветата,

Уважаеми учители и възпитаници,

уважаеми поданици на Област Пловдив,

Поздравявам ви по случай Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май.

На този ден всички ние изпитваме заслужена горделивост от делото на светите братя Кирил и Методий. Дело, минало българските граници и осветило с книжовната си берекет цялата европейска цивилизация. Днес е денят, в който отдаваме респект към всички радетели за нематериалност, съхранили през вековете нашата книжовност и просвета, и към всички, които със своя неотклонен труд и креативна сила не престават това дело, с цел да ни дарят с духовни сили и културен подем, които ще пребъдат и посредством идните генерации.

Знам, че 24 май е специфична дата за всички нас, тъй като това е ден, в който се усещаме същински българи и означаваме празника на българщината, без значение къде по света се намираме. Вярвам, че и вие пазите загатна за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото въодушевление, окичените с цветя облици на светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн „ Върви народе възродени “, с който стартира най-обичаният и същински празник в родното учебно заведение.

Нека пазим духовните и културни полезности на нашите предшественици, тъй като те са в основата на съхраняването на българската еднаквост!

Честит празник на словото, на духа и на културата!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР