Уважаеми дами и господа,Искам да взема отношение относно Позиция на

...
Уважаеми дами и господа,Искам да взема отношение относно Позиция на
Коментари Харесай

Изявление на президента на АФБ Камен Михайлов

Уважаеми дами и господа,

Искам да взема отношение по отношение на Позиция на Министерството на младежта и спорта, оповестена на 07.03.2022 година в Сектор „ Новини “ на интернет страницата на ММС. Въпросният документ внушава лъжи и удостоверява подозренията на всички нас за тенденциозното отношение на Министър Василев към АФБ. В този документ ми се вменява виновност обвързвана с подадено от 42 клуба писмо с въпроси към министър Василев, който комфортно твърди че аз съм създател на гореспоменатото писмо. От нападките на министъра прозира един доста по сериозен проблем от съществуването на една или друга спортна федерация, а точно: цялостното неуважение на представител на изпълнителната власт на влезнали в действие правосъдни решения, постановени по тъжби на БФАС за отнемането на спортния ѝ лиценз и издаване на лиценз на АФБ. Министър Василев комфортно премълчава тези обстоятелства. С Решение № 13598 от 03.11.2020 година, постановено по адм. дело № 7145/2020 година, Върховният административен съд – Петчленен състав – II гилдия, дефинитивно се е произнесъл по всички въпроси, изложени в Позицията на Министър Василев по повод отнемането спортната лицензия на съдружие „ Българска федерация за авто спорт “, като жалбата на БФАС срещу заповед № РД 10-1/18.04.2019г. на министъра на младежта и спорта е отхвърлена. В допълнение, с Определение № 9038 от 04.08.2021 година различен състав на Върховен административен съд, седмо поделение, по адм. дело № 9763/2019 година е оставил без разглеждане жалбата на Сдружение „Българска федерация по авто спорт“ против заповед № РД-10-2/19.04.2019 година на министъра на младежта и спорта, с която на Сдружение „Автомобилна федерация на България“ е публикуван неопределен състезателен лиценз № 1 за спортна федерация по член 18, ал.2, т.1 от Закона за физическото образование и спорта /ЗФВС/ за типа спорт: авто спорт.

В „ търсенето на истина “ Министър Василев не помни са спомене, през 2018 година е извършено Общо заседание на БФАС, на което тогавашният ръководител – Владимир Илиев /баща на Димитър Илиев – консултант на министър – ръководителя Петков/ губи избора за ръководител на БФАС с повече от 70 % от гласовете и на негово място, дружно с нов директорски съвет, е определен Калоян Станчев. Дни след събранието, то е обжалвано от близки до Илиев клубове, като при започване на февруари 2022 година съдът дефинитивно удостовери, че изборът на господин Станчев за ръководител на БФАС, изработен 2018 година, е бил верен и закономерен. Оказва се, че за не дребен интервал от време БФАС е представлявано и ръководено от лице, което няма такива пълномощия.

Разбирам, че за БФАС всички тези правосъдни актове не са комфортни, само че за какво Министър Василев се явява юрист на това сдружение…. Считам за неправилно един министър да си разрешава да пояснява закона и обстоятелства, по които има категорично изговаряне на правосъдните органи. Единствената позиция, по която мога да се съглася с Министър Василев е, че има „ задкулисие в спорта “, само че жертва на това задкулисие е освен спортът като подобен, само че и ориста на толкоз доста хора, отдали сърцето и душата си на него. И всичко това – поради накърненото его на едно лице, което представителите на автомобилния спорт се „ осмелиха “ да смъкват от власт през 2018 година Оставам без коментар напълно неуместните изказвания, изложени в Позицията, за „ любимци “, за прекъсване на кранчета, за „ шантажи и закани “, (вероятно министър Василев има сериозен опит по тези теми) само че аз имам доблестта да застана зад позицията и думите си. Това ли е смяната, която всички чакахме за нулева корупция и способени фрагменти? В Позицията на ММС е пропуснато и мнението на Главния инспекторат към Министерски съвет от 08.02.2022 година от което е видно, че инспекциите в АФБ се правят от лица, чиято безпристрастност в под подозрение, а и във въпросното мнение има потвърден спор на ползи. Аз няма да слизам на равнище лични нападки и обиди употребявани в позицията на ММС оповестена на уеб страницата на същото, само че желая да попитам господин Станислав Трифонов, който най евентуално не е осведомен с дейностите на Радостин Василев, подготвен ли е да застане зад думите и дейностите на неговия министър, ориентирани против автомобилния спорт и една федерация.

Ние работим непринудено, на публични начала, тъй като обичаме спорта и, в случай че аз съм причина „ за неспособност за бързо решение на казуса с практикуването на автомобилния спорт в България “, през днешния ден с подготвеност депозирам оставката си като ръководител на АФБ в името на автомобилния спорт. Мога да Ви уверя, че за разлика от думата на господин Илиев, моята е мъжка и безапелационна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР