Утвърдените в политическата система на социалдемократи загубиха контрола над столицата

...
Утвърдените в политическата система на социалдемократи загубиха контрола над столицата
Коментари Харесай

Социалдемократите в Румъния губят Букурещ, сочат проучвания за местния вот

Утвърдените в политическата система на социалдемократи изгубиха контрола над столицата Букурещ на локалните избори, демонстрират социологически изследвания, съобщи БГНЕС, базирайки се на Агенция Франс Прес. Носещи маски гласоподаватели избираха кметове и общински съветници в цялата страна в първите локални избори след години на политическа турболенция.
На фона на повишаването на новите случаи на в източноевропейската страна, гласуването за към 43 000 места в локалните парламенти се преглежда като сигнал за парламентарните избори през декември.
държат столицата от 2008 година, само че изходните сондажи на локалните телевизионни станции демонстрираха, че кандидатът Никусор Дан е взел повече от 47% от гласовете в столицата, което е сериозна преднина пред настоящия кмет Габриела Фирея, която има 39%.
Математикът и някогашен обществен деятел, който загуби от Фиреа преди четири години, е подсилен от неговата партия USR-PLUS, само че и от ръководещата и по-влиятелна Национално-либерална партия (PNL).
Притесненията, че страхът от ковид ще остави гласоподавателите по домовете им не бяха доказани - изборната интензивност един час преди затварянето на изборните секции беше 45% в цялата страна, до момента в който за Букурещ тя беше 35%.
На последните локални избори през 2016 година окончателната изборна интензивност беше 48% в Румъния и 33% в Букурещ.
 Запорират сметките на Букурещ, кметът моли за помощ Запорират сметките на Букурещ, кметът моли за помощ
Румънската столица Букурещ ще бъде със запорирани сметки, до момента в който не изплати дълга си от 115 млн. евро към локален предприемач. След дълго...
Избирателите трябваше да носят маски и да поддържат обществено разграничаване, като дезинфектанти бяха обезпечени във всяка изборна секция и имаше самостоятелни инспекции на телесната температура на гласоподавателите.
Една от най-бедните членки на Европейски Съюз, Румъния досега е записала за над 122 000 случая на инфектирани с и към 4700 смъртни случая.
Милиони млади румънци напуснаха страната, търсейки по-добри благоприятни условия в други страни от Европейски Съюз.
Докато европейските кохезионни фондове - от които Румъния е усвоила 58 милиарда евро (67 милиарда долара) след присъединението си към Европейски Съюз през 2007 година - са разрешили на доста общини да процъфтяват, пропуските в развиването остават обилни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР