Утре, над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време

...
Утре, над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ с невероятна новина за времето

Утре, над по-голямата част от страната, ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Над западната част от Дунавската низина ще се задържи облачно и мъгливо. Това заяви дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Красимир Стоев, представен от Фокус.

След пладне от запад ще стартира ново заоблачаване, което през нощта против четвъртък ще обхване цялата страна. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 14°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове на обособени места видимостта ще бъде понижена. Постепенно вятърът ще се ориентира от югоизток, само че ще е слаб. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на мроската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. След пладне от запад ще стартира ново нарастване на облачността. Ще духа до сдържан вятър от запад-югозапад, с наклонност на увеличаване. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра - към 1°.

В четвъртък вятърът от югозапад ще се усили, изключително в източната половина от страната. Температурите ще се покачат и тук-там в централната част на Дунавската низина и в югоизточните региони оптималните ще доближават 15°-18°, в останалата част от страната ще са сред 10° и 15°; преобладаващите минимални ще са сред 2° и 7°.

След краткотрайно скъсване и понижение на облачността, по-късно денем тя още веднъж ще се усили и към вечерта в северозападните региони ще превали дъжд.

През нощта против петък и в петък на доста места от северозапад на югоизток ще превали дъжд, в южните региони съпроводен с гръмотевици. Впоследствие облачността бързо ще се раздира и понижава. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и по-късно ще стартира намаляване на температурите.

В събота ще има променлива облачност, на обособени места в южните региони към момента ще превалява. Все още ще духа сдържан северозападен вятър и захлаждането ще продължи.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР