Утре движението в тръбата за Варна на тунел Ечемишка на

...
Утре движението в тръбата за Варна на тунел Ечемишка на
Коментари Харесай

Учение затваря тунел Ечемишка в посока Варна

Утре придвижването в тръбата за Варна на тунел " Ечемишка " на Автомагистрала " Хемус " ще бъде краткотрайно спряно, а трафикът ще се прави в двете посоки в тръбата за София. Ограничението ще бъде в действие от 9.00 до 15.00 часа.

Причината е планувано обучение. Сценарият планува симулация в тунела на тежка злополука сред лек и товарен автомобил и пожар на 200 от изхода на оборудването към Варна. Шофьорите на двата автомобила умират на място, а пътнически микробус, преминаващ около пожара, катастрофира малко след него. Следва и верижна злополука сред 5 леки автомобила на 400 м от изхода на тунела в посока Варна. В транспортните средства има потърпевши и затиснати пасажери.

По време на учението ще се проведат дейности за гасене на пожара и избавяне на хората. На потърпевшите ще бъде оказана първа здравна помощ, психическа поддръжка на място и превозване до болница.

Ще бъде основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на злополуката. Очаква се в симулацията да вземат участие над 50 души и профилирана техника.

За образованието ще дойдат и специалисти от Швейцария, които са едни от най-хубавите в Европа при оправянето с спешни обстановки в тунели, оповестяват от полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР