Утре (02.06.19 г.) с писмен изпит по журналистика, немски език,

...
Утре (02.06.19 г.) с писмен изпит по журналистика, немски език,
Коментари Харесай

Кандидат-студенти се явяват на изпит по журналистика в СУ утре

Утре (02.06.19 г.) с писмен изпит по публицистика, немски език, философия и обществени науки стартира втората кандидатстудентска сесия за образователната 2019 г./2020 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, оповестява БГНЕС. Писменият изпит по публицистика има за цел да оцени способността на кандидат-студентите да основават повсеместен и приключен писмен текст (аргументативно есе) по заложена тематика. Темите за писмения изпит са от актуалния публичен, политически, стопански и културен живот, отразен в българския периодически щемпел, радиото, малкия екран, интернет.
Темите се формулират от изпитната комисия директно преди изпита. Той стартира с изтеглянето на една тематика от кандидат-студент и контролно се отварят най-малко още две тематики. Писменият изпит продължава три астрономически часа.
Кандидатстудентският изпит по немски език е писмен. Той е с дълготрайност четири часа и се състои от следните детайли: тест (А и Б) (Test A und Test B), с който се ревизират лексическите и граматическите знания; текст за четене с схващане (Leseverstehen); съчинение, обвързвано тематично с текста за четене с схващане (дължина 200-220 думи) (Aufsatz); превод от немски на български език (около 1 500 знака).
Кандидатстудентският изпит по философия и обществени науки се основава на държавните просветителни условия за предметния цикъл " Философия ": Психология и Логика (IХ клас), Етика и Право (X клас), Философия (ХI клас), Свят и персона (ХІІ клас). Изпитът е писмен и неизвестен. Той е разпределен в три елементи с обща дълготрайност от четири часа.
Първа част: Писмена работа (философско есе) по заложен проблем.
Втора част: Анализ на метафизичен текст и отговор на отворени въпроси към него.
Трета част: Решаване на тест от двадесет и пет задания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР