Устройство, създадено в Хюстънския методичен център, може значително да промени

...
Устройство, създадено в Хюстънския методичен център, може значително да промени
Коментари Харесай

Устройство с размерите на монета коренно ще промени хода на лечението на диабет тип 1

Устройство, основано в Хюстънския систематичен център, може доста да промени хода на лекуването на диабет вид 1. Учени вкараха островни кафези и имунотерапия непосредствено в устройството NICHE, отпечатано на 3D-принтер, наподобяващо задстомашна жлеза (панкреас).

За това оповестява Houston Methodist.

Лечението с този уред възвръща здравословните равнища на глюкозата и отстрани признаците на диабет вид 1 при животни за повече от 150 дни, като в същото време заобикаля сериозните отрицателни резултати от антирецидивната терапия посредством използване на имуносупресивни медикаменти единствено там, където са били трансплантираните островните кафези.

NICHE съставлява плоско устройство, сложено под кожата и се състои от контейнер за клетките на островчетата и околен контейнер за медикаменти за локализирана имуносупресивна терапия. Това е първата платформа, която съчетава директна васкуларизация и местна имуносупресия в едно имплантируемо устройство за алогенна трансплантация на островчета и дълготрайно лекуване на диабет вид 1.

В NICHE са вградени портове за попълване на запасите от медикаменти, в случай че е належащо. Изследователите да вземем за пример попълнят резервоарите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР