Устройства с новите чипове ще излязат в началото на 2018

...
Устройства с новите чипове ще излязат в началото на 2018
Коментари Харесай

Samsung започна серийно 10-нм FinFET производство

Устройства с новите чипове ще излязат при започване на 2018 година

Samsung усвоява 10-нанометровия FinFET софтуерен развой в производството на чипове

Foundry Business, подразделението на Samsung за полупроводници, стартира серийно произвеждане на 10-нанометрови чипове по технология FinFET от второ потомство. Новият софтуерен развой се назовава 10LPP (Low Power Plus).

Чиповете, направени по 10LPP технология, превъзхождат тези, направени по 10-нм развой от първо потомство 10LPE (Low Power Early)  – с до 10% в продуктивността и до 15% в енергийната успеваемост, оповестяват от корейската компания.
още по тематиката
Тъй като 10LPP се явява развиване на към този момент уталожен софтуерен развой, Samsung е съумял да реализира доста редуциране на цикъла за асимилиране на нови чипове, запазвайки висок % на годната продукция в първите партиди.

Едночиповипи системи (SoC), създадени по софтуерен развой 10LPP, ще се появяват в електронните устройства при започване на 2018 година Новата линия S3 е подготвена да поеме търсенето на 10-нм чипове от страна на пазара, твърди производителят.

Междувременно, Samsung разпорежда на Foundry Business и задачата да усвои серийно произвеждане по 7-нанометрова технология FinFET с потребление на EUV (eкстремна ултравиолетова литография).
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР