Устроени сме от природата да ядем много месо. Ползите и

...
Устроени сме от природата да ядем много месо. Ползите и
Коментари Харесай

Няколко причини да хапвате кенгурско месо

Устроени сме от природата да ядем доста месо. Ползите и вредите от потреблението на месни артикули са предмет на доста разногласия, само че би трябвало да се прави разлика сред месото от опитомени и отглеждани за храна животни и дивечовото месо. Разликите са много основни и не се състоят единствено във вкусовите достолепия.

Някои от дивечовите меса имат специфични хранителни качества и това ги прави доста потребни. Най-напред месото на дивите животни съдържа повече протеини и напълно малко мазнини. Съдържанието на омега-3 мастни киселини е чудесно. Това е добра причина да се употребява този деликатесен тип храна за поддържане на фигурата и положителното здравословно положение.

Според изследванията на експертите по хранене трите типа дивеч, най-хубав за храна, са: месото от бивол, от алигатор и от кенгуру. Екзотиката не е най-силното оръжие на тези типове меса, тъй като те имат скъпи хранителни качества, само че несъмнено е нещо, което може да обърне вниманието на всеки кулинар към необикновеното ястие. Ще разгледаме месото от кенгуру като опция на познатите усети.

Кенгурското месо е добре познато в родината на животното - Австралия. Тъй като кенгуруто там не е подложено на опитомяване, може да се смята, че месото е чисто от примеси, каквито има в други типове месни храни, където животните са отглеждани във ферми.

 кенгурско месо

Това дивечово месо е нискокалорична храна. Протеините са съвсем 25 %, повече в сравнение с в говеждото и пилешкото. В същото време наличието на мазнини е напълно малко, единствено два %. Високото наличие на витамини, минерали, микроелементи и ненаситени мастни киселини го прави подобаваща храна за намаление на холестерола, както и за намаляване на риска от сърдечни болести.

Линоловата киселина в него работи като антиоксидант. Има и антиканцерогенни свойства. Големият % желязо прави месото доста добър избор за хора, страдащи от анемия. Това са здравословните аргументи да изберем кенгуското месо за трапезата си.

Освен изгодите за положителното здраве и съвършената фигура, този тип дивечово месо има и отлични вкусови качества Кулинарните експерти акцентират доста другия, характерен усет, който сигурно ще изненада прелестно феновете на месната храна. Вкусът е гальовен и леко сладостен.

Отсъствието на изсъхнало месо в цялата текстура дава опция за по-свободен избор. Опашката на кенгуруто си сочи като извънреден деликатес.

Кървавочервеното на цвят месо на животното може сполучливо да се подложи на всевъзможен тип топлинна обработка, като ястията са чудесни, без значение от метода на обработка. Остава единствено да се престрашим да опитаме нещо непознато.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР