Устойчив ръст по всички основни бизнес показатели и стабилно увеличение

...
Устойчив ръст по всички основни бизнес показатели и стабилно увеличение
Коментари Харесай

Устойчив ръст по всички основни показатели отчита A1 за третото тримесечие

Устойчив растеж по всички съществени бизнес индикатори и устойчиво нарастване на приходите както във закрепения, по този начин и в мобилния сегмент демонстрират финансовите резултати за третото тримесечие на, които телекомът разгласи през днешния ден.

Общите доходи на компанията се усилват с 14,1% до 165,3 млн. евро по отношение на същия интервал на 2021 година. 5,3 млн. евро от нарастването се дължат на придобиването на един от най-големите български систематични интегратори СТЕМО, като договорката се обрисува да бъде една от най-големите за тази година на пазара за сливания и придобивания у нас.

Приходите от услуги нарастват с 12% до 127,6 млн. евро. Оперативните разноски също нарастват най-много заради съвсем двойно по-високите разноски за електрическа енергия, разноски за лицензи, наличие и придобиването на СТЕМО. Като резултат от растежа на приходите от услуги и положителното ръководство на разноските, облагата преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) се усилва с 11 млн. евро или с 19,4% до общо 67,9 млн. евро, като СТЕМО способства с 0,4 млн. евро.

Повишението на приходите от услуги се дължи на растеж на закрепения и мобилния сегмент, както и на ICT бизнес услугите на А1. Дигиталните бизнес решения регистрират мощни резултати, реализирани главно с помощта на услугите за киберсигурност и систематична интеграция, IoT и IT решения.

Фиксираните услуги не престават да порастват и през това тримесечие с нарастване от 18,1% до 44,8 млн. евро, най-много заради търсенето на закрепен интернет с по-високи скорости и нарастване на потребителска база. Общият брой клиенти на закрепени услуги нараства с 5,1% до 1,158.9 хиляди, а най-голямо е нарастването при клиентите на ТВ услуги – 7,6%.

През третото тримесечие А1 България още веднъж има устойчиво показване в мобилния сегмент с помощта на вложенията в разширение на покритието на 5G ULTRA мрежата на телекома, която към този момент обгръща съвсем всички обитаеми места с над 3 000 индивида население и предлага гигабитови скорости на потребителите. Търсенето на проектите с включени безкрайни минути и мегабайти Unlimited и домашният интернет през мобилна мрежа Net Box са главните фактори за нарастването на приходите от 8,9% до 82,8 млн. евро. Приходите от устройства също се усилват – с 14,4%, като доближават 33,9 млн. евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР