Устните са една от най-привлекателните части от женското лице, но

...
Устните са една от най-привлекателните части от женското лице, но
Коментари Харесай

Как да имате хубави устни без филъри?

Устните са една от най-привлекателните елементи от женското лице, само че с възрастта за жал могат да изгубят тогавашния си размер и красивите си ясни очертания. При някои устните се стесняват дотолкоз, че стартират да наподобяват стиснати. Оказва се обаче, че дамите могат да си възвърнат красивата форма на устните без скъпоструваща козметика и инжекции. Консултирахме се с остеопат и краниопостуролог, с цел да ви разбираем по какъв начин може да стане това.

Защо устните стават тънки?



Възрастовото „ изгубване “ на устните става поради напрегнатостта на кръговия мускул на устата. Подобен проблем се следи най-много при волеви хора. Пробвайте да стиснете зъби и да се концентрирайте върху вътрешните си чувства – ще почувствате напрежение в гърба, врата и даже в ръцете и краката. Проблемът е, че при притискане на зъбите стартират да се натоварват всички мускулно-фасциални вериги в тялото. Щом отпуснете челюстта, всичко ще мине. При непрекъснато, хронично напрежение лицето се трансформира, става дисторция на кръговия мускул на устата. В резултат на този конвулсия устните стават тънки и се присвиват.



Ще ви оказват помощ ли филърите?

Много дами са сигурни, че единствено филърите могат да върнат предходната форма на устните. Ще би трябвало да ги разочароваме – инжекциите с филъри не постоянно имат стремежи резултат. За жал никой не е застрахован от погрешно разпределение на филъра, а в случай че се сблъскате с този проблем, ще получите освен „ изчезнали “, само че и деформирани устни, като деформацията ще се вижда с просто око. Не са редки и случаите на сериозна алергична реакция след слагане на филъри. Друг минус на процедурата са отоците и синините, които се резервират през първите пет денонощия след инжектирането. Освен това филърите дават единствено краткотраен резултат, тъй като някои от съставените елементи след време се разсейват в организма, до момента в който спазъмът на присвитите устни си остава. Впоследствие това може да докара до ранно формиране на бръчки по самите устни и в профил на устата.

Има ли опция?

Пластичната хирургия и използването на скъпоструващи козметични средства не са единствените способи да възвърнете хубостта на устните си. Тъй като тънките устни пораждат от напрежение в мускулите, можете да се възползвате от услугите на остеопат, с цел да ги отпуснете. Много пациенти, обезпокоени от положението на лицето си, отиват при подобен експерт с друга цел. Често те изпитват болки във врата, кръста, гърба и краката, продължителни главоболия. Стегнатото и освежено лице се оказва прелестен бонус за тях. Дори и най-тънките устни могат да станат малко по-обемни при вярно влияние върху лицевите мускули, а лекуването разрешава формата на устните да се усъвършенства доста. Затова инжекциите не са нито единственото, нито най-хубавото средство за опазване на хубостта на лицето.

Просто упражнение, което работи!



Има едно положително упражнение, което ще ви помогне да отпуснете устните и да подобрите формата им. На пръв взор може да ви се стори, че това не е упражнение, а някаква игра. Ако обаче прилагате техниката всекидневно, резултатът ще изненада освен вас, само че и близките. И по този начин, с цел да отпуснете независимо кръговия мускул на устата, опрете показалеца и междинния пръст под долната джука и се постарайте да усетите по какъв начин се нагряват и отпускат тъканите под пръстите ви и по какъв начин устната празнина като че ли набъбва. После започнете да си рисувате усмивка – би трябвало деликатно да премествате пръстите си към ъглите на устата, като леко ги прибутвате нагоре. Същото направете и с горната джука, като придвижването би трябвало да е строго хоризонтално. Упражнението би трябвало да се прави няколко пъти с горната и долната джука, като ги редувате. Завършете с долната джука. Ако вършиме това упражнение всеки ден, ще подобрите доста външния тип на устните си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР