Установиха името на нулевия пациент на пандемията от коронавирус, която

...
Установиха името на нулевия пациент на пандемията от коронавирус, която
Коментари Харесай

Най-сетне: Обявиха името на нулевия пациент, който зарази целия свят с COVID-19

Установиха името на нулевия пациент на пандемията от ковид, която обхвана целия свят. Това е 57-годишна продавачка на стриди от пазара в китайския град Ухан, написа The Wall Street Journal, като се базира на документи от Китай.

На 10 декември Вей Гуиксиан усетила неразположение, имала тресчица и била изтощена. Жената, която всяка зима прекарвала нормалния грип, решила, че още веднъж се е разболяла от него.

Тя отишла до дребна клиника, с цел да бъде прегледана. Там й предписали хапчета, само че след прегледа Вей се върнала на пазара.

Жената траяла да работи, само че почнала да се усеща все по-зле и потърсила помощ в по-голяма болница.

Разказала на лекаря, че няма никаква сила и положението й се утежнява. Медикът обаче не съумял да откри какво тъкмо й има, предписал лекарства и я изпратил у дома, осведоми Dir.bg.

На 16 декември продавачката решила да отиде в една от най-големите лечебни заведения в Ухан – Union Hospital. Там, лекарят, който я прегледал, й споделил, че болестта й не е нещо изключително и че има и други хора в града с сходни признаци.

Ройтерс гръмна: Китай открил нулевия пациент! COVID-19 тръгнал на 17 ноември

Чак на 31 декември Вей Гуиксиан е сложена под карантина, откакто лекарите откриват връзката сред възходящите случаи на заболяването и пазара.

Според изказване на локалните здравни управляващи от 31 декември, дамата е една от първите 27 пациенти, диагностицирани с COVID-19, както и един от 24-те случая, които са свързани с пазара в Ухан.

След престой в болница 57-годишната Вей е изписана. Смята се, че тя се е заразила от тоалетната на пазара, където ходели и продавачите на месо от диви животни.

Продавачите от прилежащите на дамата маси на пазара също са били инфектирани с ковид, както и цялото й семейство, като се изключи една от дъщерите й и една племенница.

Непубликувани данни сочат, че най-малко 266 души са били открити като инфектирани преди 31 декември, когато китайските управляващи наказаха лекари, популяризирали информациите за нов вирус от вида на SARS.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
​​​​​​
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР