Установените случаите на коронавирусна инфекция у нас вече са 112.

...
Установените случаите на коронавирусна инфекция у нас вече са 112.
Коментари Харесай

Нови 5 положителни проби за COVID-19, болните станаха 112


Установените случаите на коронавирусна зараза у нас към този момент са 112. Това заяви на постоянния брифинг тази заран ръководителят на Националния щаб за Covid-19 проф. Венцислав Мутафчийски, представен от БНР.

От нощес, когато беше обявено за 107 открити случая на инфекцията у нас, са обработени 56 проби, от които са потвърдени новите 5 случаи.

„ Във Варна има четирима, в Смолян трима, в Перник, Габрово и Пловдив по двама, в Плевен четирима, в Ловеч един, в Благоевград двама, в  Бургас двама и един в Лом.

„ В софийските лечебни заведения  - във ВМА има 14 пациенти  с потвърден ковид и 21 мощно суспектни, в „ Александровска “ болница са двама, в „ Пирогов “ са четирима  - там се потвърди този пациент, който е преведен от „ Токуда “ в тежко положение, интубиран, другите трима са в по-леко положение. В „ Софиямед “ е един пациент с ковид “, посочи проф. Мутафчийски.

Задействана е процедурата, с цел да бъде импортиран медикаментът, който не е регистриран у нас. Проведени ни са и диалози с български производители за опциите да бъде създаван у нас, изясни проф. Мутафчийски:

„ Медикаментът, за който става въпрос, не е позволен артикул за България. Има специфичен режим, по който се внася и към този момент сме влезнали по отношение на дистрибутори, които могат (да го внесат) и сме го задействали. Това би трябвало да се задейства от избрана болница  - в тази ситуация ВМА, от оня ден е задействана процедурата за доставка на посочения медикамент….

Разговаряхме също и с производители в България дали е допустимо да бъде направено такова произвеждане. В момента се обяснява дали е допустима доставката на първични материали – само че, както и с маските и със защитните дрехи, множеството от суровините са от Китай “.

Проф. Мутафчийски изясни, че все още не може да се твърди, че хлорохинът, който се употребява в лекуване на малария, има потвърден резултат при Covid-19:

„ Това е лекарство, което се загатва в група от още осем или девет медикаменти, които са с хипотетичен позитивен резултат, само че влизат в целесъобразните медикаменти от Световната здравна организация, тъй че е задействана процедурата “.

По данни, настоящи към 6 часа тази заран 245 000 са случаите на Covid-19 в международен мащаб, осведомиха от Щаба.

„ На Балкански полуостров  - в Гърция случаите наближават 500, в Северна Македония са 50, в Сърбия 103, в Хърватия 110, в Турция 359  - те оповестиха през вчерашния ден 168 нови случая.

В Китай 39 са единствено новите случаи, само че в Италия вече са 41 000.

Великобритания е с 3 000 случая, Германия с 13 000, Испания18 000, Швейцария c4 000, Франция 10 000 “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР