Установена е повреда в пилотирания космически кораб “Союз МС-09, съобщиха

...
Установена е повреда в пилотирания космически кораб “Союз МС-09, съобщиха
Коментари Харесай

Повреда в кораба Союз МС-09: пробив в корпуса, космонавтите търсят начин да се справят с положението

Установена е щета в пилотирания галактически транспортен съд “Союз МС-09 ”, оповестиха през днешния ден съветските медии. Според данни от Интерфакс става въпрос за дребен пробив в битовия отсек на кораба, който води до приключване на въздух. 

На борда на “Международната галактическа станция ” живеят шестима души: Андрю Фойстел (командир), Олег Артемиев, Сергей Прокопиев, Ричард Арнолд, Александър Герст и Серина Ауньон-Чанслър., че течът е бил открит от наземните ръководители през нощта на сряда против четвъртък. Понеже е бил дребен и няма директна заплаха за живота и здравето на астронавтите, било взето решение те да не бъдат събудени прибързано. Понастоящем екипажът прави ремонтни действия. 

Не е ясно по какъв начин ситуацията ще се отрази върху бъдещите проекти за връщането на екипажа. Повредата обаче не касае секция на кораба “Союз МС-09 ”, който се завръща на Земята, тъй че корабът би трябвало да е в положение да може да кацне наред. Не е ясно и каква е повода за повредата. Основната версия, по която се работи, е попадане на микрометеороид върху корпуса, само че към този момент това е единствено съмнение. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин оповести, че специфична комисия ще проверява аргументите за повредата. 

По подигравка на ориста разновидността “МС ”, който е последната версия на съветските кораби “Союз ”, би трябвало да има спомагателна отбрана против микрометеороидни удари, оповестява журналистът Анатолий Зак от уеб страницата Russian Space Web в Туитър. Допълнителната микрометеороидна отбрана е и едно от условията на НАСА към частните компании Боинг и СпейсЕкс, които понастящем създават пилотирани галактически кораби “Старлайнър ” и “Драгън ”.

Напомням на читателите, че корабът “Союз МС-09 ” бе изстрелян на 6-ти юни и той достави Прокопиев, Герст и Ауньон-Чанслър на борда на МКС. 

Следете страниците на КОСМОС БГ за вести по отношение на развиването на обстановката. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР