Успешно работят камерите за наблюдение, които бяха поставени в жилищен

...
Успешно работят камерите за наблюдение, които бяха поставени в жилищен
Коментари Харесай

Камерите в бургаския квартал Меден рудник вече заснеха първите нарушители

Успешно работят камерите за наблюдаване, които бяха сложени в жилищен комплекс " Меден рудник " в Бургас. Те са факт от преди месец, а тяхната цел е да се предотвратяват на престъпни прояви и да са в помощ на полицията при откриване на закононарушения. 70-те камери са сложени наоколо до образователни заведения, на кръстовища, публични здания, пътни артерии и други основни места в комплекса.
На трите входно-изходни точки за комплекс " Меден рудник " пък е инсталирана ANPR система . Нейната цел е да разпознава и „ чете “ табелите на колите.
Цялата информация се получава в градския Център за ръководство на трафика, който при нужда изпраща информация в полицията или към други служби, съгласно зародилата нужда.
Вече са документирани отрицателни прояви като събарянето на пътен знак при осъществяване на строителни действия, вандализъм на детска площадка и други. Заснети са влизащите в комплекса коли, пътният трафик на разнообразни кръстовища. С това община Бургас демонстрира на хората от комплекса, че могат да бъдат по-спокойни за здравето и живота са, както и за съхраняването на публични придобивки.
Дейността на община Бургас, обвързвана с слагането на камери за видео наблюдаване ще се разраства. Предвидено е монтирането на още 30 камери в квартал „ Победа “, и в кварталите „ Сарафово “, „ Крайморие “ и „ Акации “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР