Успешно приключи спасителната операция в Балкана, предаде кореспондентът на БГНЕС

...
Успешно приключи спасителната операция в Балкана, предаде кореспондентът на БГНЕС
Коментари Харесай

Приключи спасителната операция в Балкана, младежите искали да правят дрифт


Успешно завърши избавителната интервенция в Балкана, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.

Бедстващите в колите си в Стара планина - сред връх Шипка и връх Бузлуджа, са избавени. Те се оказаха се 6-ма младежи от град Раднево, пристигнали на връх Бузлуджа да се забавляват с колите си на снега.

Въпреки експлицитната възбрана за прекосяване по панорамния път Шипка – Бузлуджа, те са навлезли и са закъсали. Единият от младежите се е обадил на родителите си, с цел да изиска помощ. Майката и бащата на момчето са тръгнали, само че и те се оказали също блокирани в преспите през нощта.

Така закъсалите сред връх Шипка и връх Бузлуджа стават общо 8 души. И закъсалите родители подават сигнал на тел. 112. В ранните часове на деца е проведена акцията със профилирана техника. Първоначално един противопожарен автомобил потегли към закъсалите откъм Шипка, само че закъса в снега. Друг съумя да стигне до хората през Бузлуджа.

„ За благополучие всичко завърши сполучливо, няма потърпевши измежду бедстващите, само че безразсъдството на тези младежи коства доста финансов и човешки запас на няколко институции ”, сподели шефът на Областно пътно ръководство Стара Загора Илия Златев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР