Успешни три месеца от Българското председателство отчете в НДК ресорният

...
Успешни три месеца от Българското председателство отчете в НДК ресорният
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Вярваме, че срещата за Западните Балкани ще се проведе, защото тя е в полза на всички

Успешни три месеца от Българското председателство регистрира в НДК отрасловият министър Лиляна Павлова, която преди този момент показа отчет пред държавното управление за напредъка по целите на първото Българско евролидерство.

Тя заяви, че е реализиран прогрес по едно от водещите пакетни досиета „ Сигурност и миграция “. След като тематиката беше блокирана четири ръководи поради релокацията на мигранти, София се надява с помощта на препоръчан нов метод да се стигне до консенсус и политическа поддръжка от европейските водачи през юни.

Министър Павлова изрази вяра до края на Българското председателство да проработи и новата работа за обединен европейски прокурор.

В ход е подготовката на Срещата на върха за Западните Балкани през май като задачата е да бъде реализиран консенсус по " Декларацията от София " за свързаността на страните от района.

Пред " Хоризонт " министър Павлова отхвърли терзанията от " бойкотиране " на срещата от страна на Сърбия и членки на Евросъюза поради присъединяване на Косово.

" Със сигурност има такива поръчки, има такива индикации. Знаем позицията на Испания да вземем за пример и тя е естествена и предстояща, поради Каталуния и протичащото се там. От друга страна, без ние да сме прекомерни оптимисти, имаме вяра, че в името на реализма и в името на по-доброто бъдеще на Европа, въпреки всичко най-после ще се откри оптималното решение за това срещата да се организира, тъй като тя е в интерес на всички. " /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР