Успехът над ХИК Хелзинки с 2:0 гарантира евроучастие на Лудогорец

...
Успехът над ХИК Хелзинки с 2:0 гарантира евроучастие на Лудогорец
Коментари Харесай

Лудогорец покори най-титулувания отбор в 12-а страна в Европа

Успехът над ХИК Хелзинки с 2:0 подсигурява евроучастие на Лудогорец и през пролетта. Той ще остане в историята и с това, че Финландия стана 12-ата страна в Европа, чийто най-титулуван отбор бе надвит от „ орлите “ в Европа, написа „ Мач Телеграф “.

От 2014-а година насам съвсем всяка година Лудогорец се оправя с подобен съперник. Най-престижните победи бяха над Цървена звезда през 2016-а и Стяуа – 2 години по-рано. Освен номер 1 в своите страни, двата тима са били и европейски клубни първенци. Победите над тях бяха скъпи и по тази причина, че донесоха елиминиране на грандовете на Сърбия и Румъния.

Преди да удари ХИК, Лудогорец има победа и над най-многократния първенец в друга скандинавска страна – Швеция. Става дума за Малмьо преди година, който бе надвит с 2:1 в Разград в плейоф-реванш за Шампионската лига. Това обаче не стигна за краен триумф, защото първият мач бе изгубен с 0:2.

Динамо Загреб е другият най-силен отбор побеждаван от Лудогорец – в груповата фаза на Лига Европа през есента на 2013-а година – с 3:0 и 2:1. Останалите страни, чийто рекордьори по трофеи да губели от „ орлите “ са Черна гора, Босна и Херцеговина, Унгария, Литва, Словакия, Ейре и Уелс.

Трябва да се означи, че Лудогорец записа исторически триумф и против гръцкия Олимпиакос през предишното лято. Крайният триумф обаче пристигна след две равенства – 1:1 и 2:2 и дузпи.

Държавите, чийто най-титулуван тим е побеждаван от Лудогорец:
Швеция – Малмьо
Румъния – Стяуа
Сърбия – Цървена звезда
Хърватия – Динамо Загреб
Черна гора – Будучност и Сутиеска
Босна и Херцеговина – Зрински Мостар
Унгария – Ференцварош
Словакия – Слован Братислава
Литва – Жалгирис Вилнюс
Ейре – Шамрок Роувърс
Уелс – ТНС
Финландия – ХИК Хелзинки
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР