Успех в кариерата и изключителни възможности за развитие пожела заместник-министърът

...
Успех в кариерата и изключителни възможности за развитие пожела заместник-министърът
Коментари Харесай

Абсолвентите от Висшето военноморско училище във Варна получиха дипломите си

Успех в кариерата и изключителни благоприятни условия за развиване пожела заместник-министърът на защитата Анатолий Великов на студентите от „ Випуск 2018 “ на Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ в гр. Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Тържествената гала за връчване на дипломите на младите висшисти се състоя през днешния ден, 11 август, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център-Варна.

На нея участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, командно-преподавателският състав на ВВМУ, близки и родственици на випускниците.

„ Днес е вашият огромен незабравим ден, за който стимулирано сте се готвили. Сигурен съм, че със заслужена горделивост завършвате Висшето военноморско учебно заведение “, сподели в обръщението си към студентите заместник-министър Величков. Той уточни, че основанията за тази горделивост са просветителната традиция, основана през 137-годишната история с неуморния труд на преподавателския състав, непрекъснатият ракурс към модерните трендове и практики в морското дело, които сполучливо те претворяват и ползват в образованието. Заместник-министърът на защитата напомни, че дипломите от Висшето военноморско учебно заведение са с огромно интернационално самопризнание и престиж, а неговите ученици са търсени експерти в известни морски страни като Англия, Германия, Съединени американски щати, Япония и други

„ Знанията и опитът, които сте придобили, на следващия ден ще бъдат оценени от вашите работодатели и сигурно ще впишете имената си във фирмената история на доста известни компании, само че не забравяйте, че сте българи, тъй като този, който съумее да съчетае професионализма, упоритостта и мотивацията в работата си с обичта към Отечеството, неговото име ще бъде записано в аналите на българската история “, съобщи заместник-министър Анатолий Величков пред випускниците на Морското учебно заведение.

Днес своите дипломи за приключена образователно-квалификационна степен „ бакалавър” получиха 280 студенти по специалностите: „ Корабоводене”, „ Експлоатация на флота и пристанищата “, „ Мениджмънт на водния транспорт”, „ Корабни машини и механизми”, „ Електрообзавеждане на кораба”, „ Корабна радиоелектроника”, „ Технология и ръководство на флота и пристанищата” и „ Технология на кораборемонта “. Дипломи получиха и 46 студенти от магистърските стратегии по специалностите: „ Логистика “, „ Корабоводене”, „ Мениджмънт на водния превоз “, „ Управление на пристанищата “, „ Информационни и информационни технологии в морската промишленост “, „ Корабни машини и механизми” и „ Електрообзавеждане на кораба”.

За първи път в историята на Морското учебно заведение двама студенти са първенци на випуска. Кристиян Пенев и Павел Желев приключват бакалавърската стратегия по компетентност „ Корабоводене” с цялостно отличие. Те бяха наградени от заместник-министъра на защитата Анатолий Величков със знак на Министерството на защитата.

„ Този ден вечно ще остане в спомените на 326-те студенти, които направиха една от най-важните крачки в живота си. Пред разчувстваните погледи на другари и родственици те написаха една глава от житейския си път, с цел да стартират нова “, означи в словото си командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и пожела от името на военните моряци попътен вятър на дипломираните студенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР