Усмихнат - такъв е терористът от Ница на снимка, направена

...
Усмихнат - такъв е терористът от Ница на снимка, направена
Коментари Харесай

Добре дошъл в Европа: Касапинът от Ница се усмихва само седмици преди клането в храма СНИМКИ

Усмихнат - подобен е терористът от Ница на фотография, направена единствено седмици преди той да нахлуе в храм в града и да заколи трима души. Това е лицето на килъра Брахим Ауссауи, минути откакто е стъпил на земя в Европа, написа в. "Дейли Мейл ".


Снимката е направена от управляващите в италианския пристанищен град Бари, където Ауссауи е бил отведен на 8 октомври, прекарвайки 20 дни карантина поради ковид - първо на острова Лампедуза, където е дошъл на 20-и септември, а по-късно на италианския транспортен съд за карантиниране Рапсоди.

Корабът е превозвал към 800 незаконни имигранти. Той е бил на дрейф 15 дни до брега на Бари. Ауссауи, по думите на други мигранти, прекарал това време най-вече говорейки по телефона, разказвайки по какъв начин желал да отиде във Франция.

Слизайки на брега, Ауссауи е бил сниман, било му е записано името и датата на раждане, били са му взети и отпечатъци. Направена е и инспекция, дали има досие, само че не е било намерено нищо, пишат италиански медии.

Той не е имал престъпно досие, в никакъв случай преди не е посещавал Италия, влизането му не е повдигнало никакви знамена в службите.

Друга фотография на терориста Брахим Ауссауи
На идващия ден Ауссауи е бил осведомен, че няма право да остане в Италия. Била му е връчена заповед за овакантяване на страната в границите на седем дни. Но вместо да бъде депортиран, Ауссауи някак си е бил освободен.

Не е ясно, по кое време той е напуснал Бари, само че се счита, че е стигнал до Париж с трен на 9 или 10 октомври, успявайки да пресече границата с Франция неусетен.

След това се счита, че той е останал във френската столица до 29 октомври, денят на клането, в който той в ранните часове на деня е хванал трен за Ница.

В Ница той е дошъл в 06:30 часа. известно е, че е изпратил на брат си в Тунис фотография на базиликата Нотр Дам в града - храмът, който той по-късно денем нападна. Той също е споделил на брат си, че желае да прекара нощта там.

 French soldiers patrol near the Notre Dame church the day after a deadly knife attack in Nice

Когато храмът отворил порти в 08:30 часа, Брахим влезнал вътре, извадил 30-сантиметров нож и почнал да коли миряните, убивайки трима.

Първо е убита към момента неидентифицирана мирянка на към 60 години, пристигнала по-рано да се помоли. Известно е, че тя е посещавала храма постоянно. Брахим ѝ е прерязал гърлото в опит да ги обезглави.

След това е умрял охранителят Винсент Лок, който отворил вратите на Брахим, а след което е почнал да се приготвя за литургията. Лок е трябвало да чества своя рожден ден през днешния ден.

Винсент Лок

Родената в Бразилия Симоне Барето Силва, на 44 години, е другата мирянка, която е била намушкана неведнъж, само че е съумяла да избяга в намиращо се наоколо заведение за бургери. Там обаче тя е умряла от получените рани.

Последните думи на майката на три деца били: "Кажете на децата ми, че ги обичам ".

Приятелки на Силва в Бразилия описаха, че тя е живяла във Франция от 30 години. Собственикът на ресторанта, в който Силва умира, описа, че брат му пръв е видял окървавената жена на улицата.

По думите на притежателя, който също е мохамеданин, брат му и негов чиновник са хванали дамата и са я завлекли в заведението, с цел да я спасят. След това те са отишли в храма, с цел да се опитат да усмирят Ауссауи, който бил още вътре и имал нож.

Двамата обаче избягали и повикали полицията. Полицаите стреляли Ауссауи 14 пъти, до момента в който той крещял "Аллах Акбар ".

Следователите са намерили още два ножа на мястото на престъплението, Коран и два мобилни телефона. Също по този начин чанта с персонални движимости. От френските служби за сигурност обявиха, че Ауссауи не им е бил прочут преди случая.

 Brahim Aoussaoui, a 21-year-old Tunisian migrant, receives medical treatment after killing three worshippers

Простреляният Брахим Ауссауи, парамедик му оказва здравна помощ. Снимката бе публикувана от групата за мониторинг на ислямските екстремисти СИТЕ.

Вчера полицията е арестувала мъж на 47 години, за който се счита, че е имал контакт с Ауссауи ден преди офанзивата, също по този начин може да му е дал и телефон.
 A nun lays flowers outside the Notre-Dame de l`Assomption Basilica in Nice
Следователите сега изследват контактите в телефона, пробвайки се да схванат, дали той самичък се е радикализирал или е бил насочван да извърши офанзивата от някоя терористична формация.

 Notre-Dame de l`Assomption Basilica`s Priest Franklin Parmentier (third left) and right-wing party Les Republicains MP Eric Ciotti (third right) pay homage at the church
Атаката в Ница бе осъществена дни, откакто Табат, обвързвана с "Ал Кайда " новинарска организация, прикани мюсюлманите "да водят джихат " против Франция поради карикатурите на пророка Мохамед, оповестени от Шарли Ебдо.

Семейството на Брахим, което живее в бедния град Бухайла, където касапинът е живял преди да отиде в Европа, сподели, че той е поддържал непрекъснато връзка с тях след идването си във Франция.

Майката на Брахим Кмар
Майка му Кмар през сълзи кааз, че е била доста сюрпризирана от това да чуе, че синът ѝ е във Франция, когато той им се е обадил след идването си. Тя сподели още, че изобщо не е имала и на визия какво е възнамерявал да прави синът ѝ.

"Не знаеш френския, не познаваш никого там, ще си самичък там, за какво отиде? " - била му споделила тя по телефона.

Брат му, говорейки пред телевизия Al Arabiya TV, сподели: Той ми сподели, че желае да прекара нощта пред катедралата. Изпрати ми фотография на постройката. Обади ми се, когато дойде във Франция.

По думите му, фамилията е в потрес от това, че Брахим е направил терористичната офанзива.

Брахим не е могъл дълго време да си откри добра работа в страната си и е работил "каквото му попадне ", разкри комшия.

От през вчерашния ден следобяд, когато бе разкрита самоличността на Брахим, италианските медии не стопират да питат много яростно по какъв начин е станала допустима безметежната негова авантюра из Апенините и безпрепятственото му влизане във Франция? И то във време, когато от дълго време вдигнатите под паника против терористичната заплаха сили за сигурност на Италия са импрегнирани в допълнение с куп пълномощия за надзор и на нашествието на „ Ковид-19 “ в страната

Много забавно е обаче това, което става в административния център на региона Пуля – град Бари, където „ Рапсоди “ стоварва пасажерите си на 8 и 9 октомври. Брахим е свален на брега през втория ден с още 405 мигранти, двама от които незабавно са закопчани и заключени в пандиза за разкрити остарели закононарушения, 104-ма са откарани в разнообразни центрове за репатриране, 177-на, половината от които са малолетни, са подслонени в приемни домове.

А 122-ма от мигрантите получават най-желаната от тях „ карт бланш “за Европа – подписан от шефа на полицията документ за овакантяване в границите на седмица на държавната територия на Италия.

След като е липсващ, съгласно специалисти, той сигурно е получил логистична поддръжка от съидейници в Италия, които са му помогнали да стигне и до Франция.

В дописките си по случая италианските медии напомнят, че в страната на процедура е бил отгледан и надали не квалифициран за злокобното си действие Анис Амри.

Той влиза в страната като невръстен през 2011 година, като пет години по-късно провежда касапницата на новогодишния базар в Берлин и седмица по-късно е убит от служител на реда в сателитния град на Милано – Сесто Сан Джовани.

А казусът с терориста Брахим Ауссауи провокира мощен митинг на италианската съпротива против държавното управление, което съгласно нейните водачи било трансформирало страната в разграден двор.

Като някогашният вътрешен министър и водач на партията „ Лига “ Матео Салвини, който се слави с ненавистта си против всевъзможни мигранти, упрекна премиера Конте надали не в насърчаване на противозаконния приток на пришълци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР