Услугата A1 Video Security осигурява непрекъснато видеонаблюдение, което е едновременно

...
Коментари Харесай

А1 дигитализира работата на МБАЛ Силистра


Услугата A1 Video Security обезпечава непрестанно видеонаблюдение, което е по едно и също време клауд-базирано и записвано върху карта памет (снимка: А1 България)

Модерни ИКТ решения внедри А1 България в Многопрофилна болница за интензивно лекуване Силистра (МБАЛ Силистра), с цел да цифровизира работата на близо 600-те чиновници. Болницата към този момент разполага с високоскоростен интернет, предпазен с Next Generation Firewall, Wi-Fi на цялата територия, видеонаблюдение за прилежащия парк, телевизия с уредени права за пациентите в новото детско и другите стационарни отделения, както и с цялостна мрежова съгласуваност.

Благодарение на огромния план за цифровизация, подхванат от новото управление на болничното заведение през последната година, доста се покачва успеваемостта при работа с новата електронна „ история на болестта ” и целия медицински програмен продукт, който е наложителен за всяко съществено лечебно заведение от национално значение, за даването на болнични услуги и качеството на пациентското преживяване при лекуване и престой.

„ Технологичните решения, които внедрихме в МБАЛ Силистра, дават на медицинския и административен личен състав опция да развият цялостния капацитет на лечебното заведение, което е с основна роля за популацията в района ”, разяснява Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби ” в А1 България, като акцентира, че ИКТ услугите на компанията покачват качеството на обслужване на пациентите и в същото време оказват помощ за гарантиране на цифровата и физическа сигурност на болничното заведение.

„ Нашата болница е с водещо място в региона на диагностиката и лекуването на остри и хронични положения, огромна част от които по неотложност и 24 часа в денонощието без конкуренция в област Силистра. Надявам се, че модернизацията и дигитализацията, която предприехме през последната година, се прави оценка високо както от многочислените ни пациенти от 7 общини в Североизточна България, по този начин и от висококвалифицирания ни медицински и административен личен състав и обществеността ”, показа доктор Васил Славов, шеф на МБАЛ Силистра.

По неговите думи, партньорството с А1 е помогнало на болничното заведение бързо да компенсира сериозното закъснение в софтуерно отношение през последните няколко години.

Д-р Васил Славов, шеф на МБАЛ Силистра (вляво), и Теодор Петров, старши акаунт управител „ Корпоративни продажби ” за района на Силистра в А1 България, се поздравиха за сполучливо осъществения ИКТ план (снимка: А1 България)

Реализираните ИКТ планове обгръщат създаване на инфраструктура за обезпечен високоскоростен интернет и Wi-Fi съгласуваност на цялата територия на болничния комплекс. Тази част от плана е приключена за административния корпус на болничното заведение, а в идните седмици ще обхване и останалите здания на лечебното заведение, които също ще бъдат изцяло оборудвани с безжичен Wi-Fi с доста висока скорост, разграничен самостоятелно за личния състав и пациентите. Специално за пациентите Wi-Fi ще бъде предоставян и гратис. Предвидени са и спомагателни местни точки за административните кабинети.
още по темата
За да подсигурява сигурността на обменяната през интернет информация, А1 внедри защитна стена Next Generation Firewall, част от портфолио от услуги за киберсигурност на компанията.

А1 построи и нова кабелна система във всички отделения на болничното заведение, което усъвършенства пациентското преживяване. По време на престой и стационарно лекуване в МБАЛ Силистра пациентите към този момент могат да гледат качествено телевизионно наличие, с помощта на внедрената система за телевизия с уредени авторски права. В част от стаите в телевизионната услуга е включен и достъп до спортните канали MAX Sport.

В процеса на рационализация част от телевизионните приемници са актуализирани с 40-инчови LED тв приемници, а за дребните пациенти в детското поделение на МБАЛ Силистра времето, прекарано в болничното заведение, ще бъде по-приятно с обичани детски излъчвания, които могат да гледат на 32-инчови LED тв приемници.

Услугата A1 Video Security обезпечава непрестанно видеонаблюдение, което е по едно и също време клауд-базирано и записвано върху карта памет за парковите площи на МБАЛ Силистра. Това способства за повишение на сигурността за близо 600 членове на личния състав, съвсем 12 хиляди пациенти, лекувани в стационарите, и 15 хиляди пациенти, които минават през незабавното поделение годишно, за посетителите и имуществото в границите на 35 декара от двора на болничното заведение.

За задачата А1 построи система, включваща 16 интелигентни камери, записите от които могат да се наблюдават в действително време от оторизирани лица от лечебното заведение и да бъде сигнализирано на виновните органи при нужда, тъй че да се подхващат навременни ограничения при положение на случай.

В процеса на рационализация на болничното заведение част от телевизионните приемници са актуализирани с 40-инчови LED тв приемници (снимка: А1 България)

Лекарите и медицинският личен състав на МБАЛ Силистра обслужват пациенти от 7 общини в района – Силистра, Алфатар, Ситово, Кайнарджа, Дулово, Главиница и Тутракан и към 98 хиляди души население, като дават консултативна и стационарна помощ при по-тежките случаи, които не могат да се лекуват в общинските лечебни заведения. Стационарните отделения разполагат общо с 304 кревати и 282 по клинични пътеки, финансирани от НЗОК.

ИКТ решенията, внедрени от А1 в МБАЛ Силистра, са част от портфолиото софтуерни услуги, които компанията предлага на обществените институции и бизнес организации по модела „ като услуга ”. Чрез тях корпоративните клиенти могат да разчитат на съвещания за оптимални софтуерни решения в областта на програмен продукт като услуга, инфраструктура като услуга, киберсигурност и „ интернет на нещата ”, с които да вземат решение най-належащите си проблеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР