Условията на труд на надзорно-охранителния състав, нагласите на служителите към

...
Условията на труд на надзорно-охранителния състав, нагласите на служителите към
Коментари Харесай

Министър Зарков към служителите във Врачанския затвор: Трудът ви е много отговорен

Условията на труд на надзорно-охранителния състав, настройките на чиновниците към готвените поетапни промени за промяна на работния режим в пенитенциарната система, както и изискванията на лишените от независимост – мъже и малолетни лица, бяха измежду акцентите на визитата на министъра на правораздаването Крум Зарков в затвора-Враца, оповестяват от пресцентъра на Министерството.

Това е деветият затвор, който правосъдният министър и неговият екип посещават за времето на мандата на служебния кабинет.

На място министърът бе осведомен, че лишените от независимост, настанени в корпуса на пандиза и в затворническите общежития към него, са общо 424, общият брой на надзорно-охранителния състав – 217. Психолозите са четирима, инспекторите обществена активност и възпитателна работа - 15.

Трудът ви е доста виновен, сподели на чиновниците министър Зарков. С управлението на пандиза той разиска рекомендациите и настояването на Комитета срещу изтезанията и нечовешкото или унизително третиране или наказване към Съвета на Европа във връзка работните смени на надзорно-охранителния състав.

Във Враца министър Зарков, отрасловият заместник-министър Мария Павлова и основният шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов посетиха Поправителния дом за малолетни младежи. Единственото място за отнемане от независимост на малолетни младежи в страната е изместен от Бойчиновци към Врачанския затвор през 2018 година В него все още са настанени 12 момчета на възраст от 16 до 18 години. С тях се занимават 11 инспектор-педагози.

Министър Зарков ревизира на място и дейностите по построяването на ново общежитие към пандиза. То ще бъде с потенциал 250 лишени от независимост и ще дава отговор на всички европейски условия. Строителните действия по преустройството на съществуваща постройка, която е в непосредствена непосредственост до корпуса на пандиза, се финансират по Програма " Правосъдие “ на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. По предварителни планове, обектът би трябвало да е подготвен доникъде на идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР