Усложнена е зимната обстановка в цялата страна поради обилен снеговалеж,

...
Усложнена е зимната обстановка в цялата страна поради обилен снеговалеж,
Коментари Харесай

Обилен сняг и виелица затваря пътища в страната

Усложнена е зимната конюнктура в цялата страна заради изобилен снеговалеж, мощен вятър и навявания.

Ограничено e придвижването на товарни коли над 12 тона от км 5 до км 10 в посока Перник на Автомагистрала "Люлин " заради изобилен снеговалеж, мощен вятър и навявания, заяви от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Червен код за рисково време е разгласен през днешния ден в областите - Смолян и Кърджали, а оранажав - за останалите области. Очакват се преспи до един метър.

Най-много е снежната завивка в Кюстендил и Видин – до 20 см.

Ограничено е прекосяването на камиони над 12 тона и през проходите „ Пампорово”, „ Рожен” и „ Превала”, както и по път Девин – Михалково за снегопочистване.

Поради снеговалеж и навявания напълно е затворен за придвижване пътя Свищов – с. Горна Студена.

Движението по път I-5 Русе - В. Търново в с. Самоводене краткотрайно се реализира в една лента, заради ПТП.

Затворен за тежкотоварни коли над 12 тона е пътят сред селата Павел и Царевец.

От Пътната организация предизвестяват, че при внезапно утежняване на времето ще бъде ограничавано придвижването на тежкотоварните коли, а където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията трафикът ще се стопира напълно.

Ако не ви се постанова, не пътувайте през днешния ден, поучават още от АПИ.

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е серпантина цяла нощ и продължава и сега, заяви пресцентърът на Столична община. Обстановката е усложнена, изобилните превалявания и навявания непрестанно натрупват снежна маса. Очаква се преваляванията да продължат и денем и по тази причина работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси против замръзване във всички 24 региони на Столична община. Общо 182 машини, профилирана техника, са на терен и разпръскват смеси против замръзване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския превоз, съществени улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Поради усложнената конюнктура планинските пътища към Витоша - "Драгалевци - Алеко " и "Бояна - Златни мостове " ще бъдат затворени за придвижване.

Където е належащо по отношение на осъществяване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят сектори за придвижване. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градския превоз.

Движението се прави при зимни условия. Затруднено е пешеходното напредване.

Столична община моли жителите, на които не им се постанова да пътуват, да не употребяват персоналните си коли. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за придвижване при зимни условия коли.

Напомняме на жителите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР