Ускореният пулс или тахикардията е състояние, при което сърцето бие

...
Ускореният пулс или тахикардията е състояние, при което сърцето бие
Коментари Харесай

Ускорен пулс – кога е опасно

Ускореният пулс или тахикардията е положение, при което сърцето бие повече от 90 пъти за 1 минута. Ускоряването на сърдечната периодичност в множеството случаи се пояснява като неподходящ прогностичен знак. Сърдечната периодичност може да се управлява с избрани медикаменти и корекции в метода на живот, написа greatpicture.ru.

Причини за тахикардия

Това са най-честите аргументи за интензивен сърдечен темп:
увреждане на сърдечния мускул сърдечно-съдови болести вродени аномалии на сърцето анемия физическо претоварване висока температура консумация на алкохол банкет на медикаменти тютюнопушене хиперфункция на щитовидната жлеза консумация на питиета, съдържащи кофеин
Симптоми на тахикардия

Честите контракции на сърдечния мускул водят до утежняване на помпената функционалност на сърцето, заради което настава дефицит на О2 в тъканите и органите в тялото. Това положение се демонстрира със следните признаци:
дефицит на въздух болежка в гърдите световъртеж уязвимост намаление на кръвното налягане
Състоянието на сърдечносъдовата система би трябвало да се следи постоянно, защото патологичните промени не всеки път са съпроводени от клинични признаци.

Кога би трябвало да посетите доктор?

Ако пулсът ви се форсира без причина, неотложно би трябвало да си уговорите среща с доктор. Поставянето на точна диагноза може да предотврати развиването на съществени затруднения. Подходът към лекуването на тахикардия зависи от повода за нейното пораждане, възрастта и някои други фактори.

Незабавно повикайте кола за спешна помощ, в случай че имате затруднено дишане и болежка в гърдите.
Промяната в пулса е знак за сърдечен проблем
Между 7 и 16% от боледувалите Covid-19 оповестяват за появяването на някакво аритмично събитие. Промяната в пулса - закъснение или забързване,...
Прочети повече
Как да предотвратим болести на сърдечно-съдовата система?
Изброените по-долу насоки оказват помощ за поддържане на оптималната активност на сърцето.

1. Бъдете физически дейни

Редовните извършения могат да оказват помощ за понижаване на учестения сърдечен пулс неподвижен.

2. Не пушете

Хората, които пушат, са по-склонни да развият тахикардия. След отричане от този неприятен табиет сърдечната периодичност нормално се връща към естествения си темп.
Ако пулсът ви се форсира над ТАЗИ граница, това е към този момент притеснително
Чували ли сте за болестта тахикардия? То съставлява ускорено сърцетуптене и в доста редки случаи е рисково за здравето ви. Ако вашет...
Прочети повече
3. Поддържайте здравословно тегло

Излишните килограми оказват отрицателно въздействие върху сърдечната активност. Съответно загубата на тегло може да докара до понижаване на сърдечната периодичност.

4. Опитайте се да се избавите от напрежението

Стресът е различен фактор, който може да наруши сърдечната периодичност. В този случай методите за релаксация (медитация, йога) ще оказват помощ за нормализиране на работата на сърцето.

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не замества консултацията с доктор или професионалната здравна помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, неотложно се свържете с доктор и спазвайте прецизно рекомендациите му!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР