уският президент Владимир Путин е подписал указ, с който увеличава

...
уският президент Владимир Путин е подписал указ, с който увеличава
Коментари Харесай

Путин увеличи числеността на руската армия

уският президент Владимир Путин е подписал декрет, с който усилва числеността на армията на 170 000 души, заяви съветското издание „ Комерсант ”. Общият щат на въоръжените сили към този момент ще бъде 2 209 130 души. От тях военнослужещите ще са 1 320 000. Указът от 1 декември влиза в действие от деня на неговото сключване. 
Прочетете още
От съветското военно министерство оповестиха, че ще усилват щата на армията последователно, за сметка на изпълнителите. По данни на ведомството, повишаването на числеността на въоръжените сили се стимулира с „ увеличението на заканите за страната, свързани с провежданата специфична военна интервенция и продължаващото уголемение на НАТО ”.

Според информацията от ведомството „ в комплицираните условия спомагателното нарастване на бойния състав и бройка на въоръжениете сили се явява съответна реакция на нападателната активност на НАТО ”.

Предишният декрет на Владимир Путин от 25 август 2022 година за щатната бройка на армията беше за нарастване на 137 000 души. Общият щат на въоръжените сили тогава беше 2 039 758 души, от които военнослужещи - 1 150 628. Указът бе в действие до 1 января 2023 година

От 1996 година щатната бройка на военните в армията и другите войски в Русия се взема решение с президентски декрет. От 1997 година са оповестени девет такива указа. Сегашният декрет на Путин е десетият. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР