Усилията за подобряване на условията в затворите трябва да вървят

...
Усилията за подобряване на условията в затворите трябва да вървят
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Служителите на затворите ни отказаха 5 % увеличение на заплатите, искат 20 %

Усилията за възстановяване на изискванията в пандизите би трябвало да вървят паралелно с тези за възстановяване на изискванията на труд за работещите там. Така отговори министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Иван Иванов по отношение на политиката на Министерството на правораздаването по ръководството на пандизите и настаняването на наказаните с ефикасни присъди.

"Споделям терзанията по отношение на невъзможността на министерството и държавното управление да отговорят на настояванията, които са сложени от Синдикатите на чиновниците в пандизите. С тях повече от пет месеца сме в непрестанен разговор ", сподели още тя.

„ Служителите на пандизите минаха към ефикасни стачки. Следващият митинг е на 10 март.На този стадий това, което е обезпечено със Закона за държавния бюджет е 5 % нарастване на възнаграждението от дата 1 януари 2018 година Правителството прояви предпочитание за повдигане на заплатите с още 5 %, само че настояването на синдикатите е за 20 % нарастване. Информирах финансовия министър, че синдикатите отазаха това нарастване ", долълни Цачева.

„ Министърът на финансите може да разпределя средства по Закона за държавния бюджет. Не мога да удовлетворя настояванията за по-високи хонорари “, приключи Цецка Цачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР