Усилията на Украйна за по-нататъшна мобилизация срещат трудности. Украинският парламент

...
Усилията на Украйна за по-нататъшна мобилизация срещат трудности. Украинският парламент
Коментари Харесай

Окървавени и изтощени: Усилията на Украйна за по-нататъшна мобилизация срещат трудности

Усилията на Украйна за по-нататъшна готовност срещат компликации. Украинският парламент изпрати законопроекта за готовност за преразглеждане, написа Politico. Този проект провокира сериозен скандал в страната, а политиците се двоумят да поемат отговорност за него. Самият Зеленски се пробва да се отхвърли от него.

Киев се нуждае от повече бойци, с цел да води войната, само че би трябвало да намерения и за стопанската система, налозите и правораздаването.

Украинският парламент отдръпна в четвъртък план на закон за готовност, който би изпратил повече бойци на фронта. Този законопроект беше подложен на гневни рецензии за пропуски в правенето му.

„ С подобен закон за мобилизацията нищо няма да се случи. Нито през днешния ден, нито на следващия ден. Нито в близко бъдеще “, написа в Telegram украинският народен представител Ярослав Железняк от проевропейската опозиционна партия „ Глас “.

Законопроектът би трябвало да бъде модифициран

Министърът на защитата Рустем Умеров сподели, че законопроектът ще бъде модифициран и ще бъде импортиран в държавното управление за разглеждане и утвърждение в близко бъдеще. „ Този закон е нужен, с цел да защитим нашата страна и всеки боец на фронта през днешния ден. Той би трябвало да бъде утвърден допустимо най-скоро “, написа той във Фейсбук.

Законопроектът, импортиран в Народното събрание на Коледа, провокира голям скандал, защото понижи наборната възраст от 27 на 25 години. Ограничи отсрочките за хора с дребни увреждания и стегна наказванията за лицата, укриващи се от военна работа. Някои депутати обаче твърдяха, че то не е ясно дефинирано и че съдържа нарушавания на правата на индивида.

Целта на закона е да изпрати повече бойци на фронта. Армията споделя, че ще има потребност от още половин милион бойци тази година. Подобно попълване ще даде опция да се изпратят вкъщи изтощени от борби бойци, които са били на фронта съвсем две години. Освен това ще може да държи фронтовата линия против 617 000 руснаци, воюващи в Украйна. Тази цифра беше представена от съветския президент Владимир Путин, който усили числеността на армията си с съвсем 170 хиляди души. И я докара до умопомрачителната цифра от 1,3 милиона.

Украинският политолог Владимир Фесенко сподели, че законът за мобилизацията е доста неизвестен.

И по тази причина политиците се опасяват да поемат отговорност за него. Дори Зеленски избира държавното управление да предложи законопроекта. Но самият той не желае да го отбрани. В същото време мнозина признават, че процесът на готовност би трябвало да се усъвършенства. И че потребностите на армията би трябвало да бъдат задоволени.

„ Проектът на Закона за мобилизацията се нуждае от доста усъвършенстване. Необходимо е да се търси най-благоприятен баланс на ползите сред задоволяването на военните потребности и финансово-икономическите благоприятни условия и потребности на страната. Между фронта и тила, сред потребностите на армията и настроенията в обществото “. Това написа Фесенко във Facebook.

Според Казарин най-голямото безпокойствие е, че извеждането на хората от офиси и заводи и обличането им във военни униформи ще докара до колапс на стопанската система. Той обаче счита, че сходни страхове са пресилени.

„ Те не помнят, че единствено при сполучлива готовност всички, които са държали оръжие в ръцете си през последните години, могат да бъдат уволнени от работа “, сподели Казарин.

„ Много от тези, които през днешния ден служат в армията, преди са били много сполучливи предприемачи стартира спорът, експерти и експерти от сферата на осведомителните технологии. Те държат фронта две години, а вас оставят тила. Сега е ваш ред. “

Източник: Politico, превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР