Усилията на американските власти за постигане на суверенитет в доставките

...
Усилията на американските власти за постигане на суверенитет в доставките
Коментари Харесай

Според основателя на NVIDIA на САЩ ще им трябват до 20 години, за да постигнат независимост в доставките на чипове

Усилията на американските управляващи за реализиране на суверенитет в доставките на полупроводникови съставни елементи, съгласно непрекъснатия водач и създател на NVIDIA Дженсън Хуанг, ще дадат плод за интервал от 10 до двадесет години. В същото време, глобите против Китай пораждат десетки евентуални съперници на NVIDIA.

Както изяснява Bloomberg, основният изпълнителен шеф на компанията е направил изказванията си на конференцията DealBook, извършена под егидата на бизнес-изданието The New York Times в Ню Йорк. Според Хуанг, личните електронни артикули на NVIDIA съдържат разнообразни съставни елементи, които идват от разнообразни елементи на света, а освен от Тайван, където се създават най-критичните съставни елементи. „ Сега сме на 10 или двадесет години от постигането на самостоятелност в доставките на чипове “ — сподели създателят на NVIDIA. Според него, на процедура Съединените щати няма да могат да реализират цялостна самостоятелност в тази област още десет-двадесет години, само че той персонално не се съмнява в нуждата от постигането на тази цел.

По-специално, финансовият шеф на NVIDIA, Колет Крес, тази седмица загатна оборудването на TSMC в Аризона като евентуален „ трети реализатор “ по стартирането на графичните процесори за тази марка. Всъщност, сега NVIDIA поръчва производството на чиповете от TSMC и Samsung, само че става дума за азиатските предприятия на двете компании, тъй че управлението на последната счита началото на производството на съставни елементи за потребностите на NVIDIA в Съединени американски щати като нов стадий на съдействие със същия TSMC. Домакинът на събитието UBS, по време на което се организира този разговор, не съумя да получи пряк отговор от Колет Крес на въпроса по отношение на опцията за производството на чипове за NVIDIA в заводите на Intel.

И двамата представители на NVIDIA потвърдиха тази седмица, че компанията се готви да пусне нови изчислителни ускорители за Китай, които ще се оправят с актуалните настоящи правила на експортния надзор, които бяха актуализирани през октомври. „ Опитваме се да вършим бизнес с всички, с които можем. От друга страна, нашата национална сигурност е значима. Конкурентоспособността на нашата нация е значима “ — споделя ръководителят на NVIDIA, имайки поради Съединените щати. Финансовият шеф на компанията е отбелязал на събитието на UBS, че ще отнеме известно време преди NVIDIA да предложи нови ускорители на китайските клиенти, само че в последна сметка такива несъмнено ще се появят. В идеалния случай компанията би желала да достави на Китай ускорители с такава продуктивност, които не изискват съгласуването на експортните доставки с американските управляващи.

Основателят на NVIDIA също е предизвестил за следствията от американските наказания. Според него рестриктивните мерки пораждат съперници за NVIDIA в Китай. Сега в Средното кралство минимум 50 компании създават технологии, които могат да се конкурират с предложенията на самата NVIDIA.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР