US Open, втори кръгГарбине Мугуруса – Линда Фрухвиртова 6-0, 6-4Гарбине

...
US Open, втори кръгГарбине Мугуруса – Линда Фрухвиртова 6-0, 6-4Гарбине
Коментари Харесай

Мугуруса надделя над Фрухвиртова в битката на поколенията


US Open, втори кръг

Гарбине Мугуруса – Линда Фрухвиртова 6-0, 6-4

Гарбине Мугуруса записа нов триумф на US Open откакто надви в два сета над 17-годишната Линда Фрухвиртова, за която това бе втори мач в съществена скица на Големия шлем. Чехкинята можеше да сътвори доста съществени проблеми на именитата си съперничка, откакто поведе с 4-1 40-0 във втория сет, само че опитът на Мугуруса ѝ оказа помощ да откри излаз от сложната обстановка и да откри място в трети кръг.

Там я чака друга двукратна „ мейджър “ шампионка – Петра Квитова, която се класира без игра след отдръпването на Анхелина Калинина.

Мугуруса записа повече асове (7-3) и имаше голямо предимство във връзка с уинърите (25-6), като в това време направи по-малко двойни (1-9) и непредизвикани неточности (18-21). Испанката завоюва 71% от точките си на първи сервис (25/35) и бе съвсем безгрешна при възможностите си за пробив (5/6), до момента в който Фрухвиртова оползотвори единствено един от осемте си брейкпойнта (13%).

В първия сет конспирация на процедура нямаше. Мугуруса играеше с доста експанзия и самочувствие, до момента в който Фрухвиртова бе очевидно репсектирана от някогашната №1. В резултат на това испанката даде единствено пет точки за целия сет и завоюва откриващата част за едвам 19 минути.

Доста изненадващо поради развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Фрухвиртова. Младата чехкиня значително съумя да се отърси от напрежението и стартира да играе доста по-офанзивно, като по този метод хвана Мугуруса неподготвена и осъществя ранен пробив, след който поведе с 4-1.

Фрухвиртова имаш опция да направи преднината си още по-сериозна, само че в шестия гейм пропусна три следващи брейкпойнта и Мугуруса спечеи подаването си. Това се оказа началото на доста мощна серия на испанката, която в оказалия се финален в мача десети гейм отрази още четири точки за пробив, триумфирайки с 6-0, 6-4 след 72 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР