Ураганът Ирма се превръща в най-мощният ураган, записан някога в

...
Ураганът Ирма се превръща в най-мощният ураган, записан някога в
Коментари Харесай

Ураганът Ирма се превръща в най-мощната буря в Атлантика

Ураганът " Ирма " се трансформира в най-мощният вихър, записан в миналото в Атлантическия океан , оповестява The Guardian. Вчера бурята мина в оптималната и " извънредно рискова " пета степен.

В Съединени американски щати през последните дни тече засилена подготовка за справяне с бурята. След островите на Антигуа и Бардуба, " Ирма " се насочва към Пуерто Рико, Доминиканската република, Хаити, Куба, а от там и към Флорида. Има възможност бурята да навлезе и в континенталната част на Съединени американски щати.



 Ураганът
Ураганът " Ирма " мина в застрашаващата пета степен

Скоростта напразно доближава 280 км/ч

Властите от северозападните краища на Карибските острови към този момент предизвестяват жителите на обитаемоте места да се приберат у дома и наложително да бъдат на закрито по време на изобилните дъждове. Ураганът се придвижва с пориви напразно от 280 километра в час като има възможност и вятъра да става по-силен - към 295-300 км/ч.

5pm #Irma #Update: Track of #HurricaneIrma shifts a little closer to #Florida #category5 #TrackingIrma pic.twitter.com/AY98XhOKs0
— Jodi Mohrmann (@jodi_mohrmann) 5 септември 2017 година

Според Майкъл Бренан от Центъра за урагани в Маями " Ирма " сигурно ще доближи животозастрашаващи измерения. По думите му се чакат доста тежки превалявания и наводнения, най-много в североизточните част на Карибските острови. Ураганът ще бъде съпроводен и с доста мощни ветрове, които също може да причинят пагубни вреди.

Към момента в Пуерто Рико, Флорида и Американските Вирджински острови е оповестено изключително бедствено състояние.

 Снимка 311167
Източник:

 Извънредно състояние в Пуерто Рико поради Ирма
Извънредно състояние в Пуерто Рико поради Ирма

Продължават избавителните интервенции в Тексас

По думите на губернатора на Флорида Рик Скот президентът Доналд Тръмп е предложил подпомагане и запаси на Флорида във битката с " Ирма ". Скот добави, че хората във Флорида постоянно се приготвят за най-лошото. Стана ясно и че губернаторът Скот е мобилизирал 100 военнослужещи от въздушните и сухопътните сили на Съединени американски щати, които да оказват помощ на жителите в подготовката за посрещането на урагана.

Жителите на Антигуа описват, че към този момент са преприели последните си пътувания до магазини преди тежката стихия. Те се запасяват най-много с храна и акумулатори, тъй като е допустимо обитаемоте места да останат дни без електричество.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР