Ураганът Идалия: Предупреждения, тъй като месоядни бактерии дебнат във водите след ураганите

...
Здравеопазването на Флорида подчертава важността на сериозното отношение към тази
Коментари Харесай

Здравеопазването на Флорида подчертава важността на сериозното отношение към тази заплаха, сравнявайки я с уважението към алигатори и гърмящи змии.

Рискът инфекциите с Vibrio се увеличиха в крайбрежните райони на Флорида, Джорджия и Каролините поради бурните вълни на Идалия, смесващи солена морска вода с обилни валежи, създавайки идеални условия за процъфтяване на бактериите.

V vulnificus, сред различните видове Vibrio , е най-опасният и заразява около 80 000 души в САЩ годишно, което води до приблизително 100 смъртни случая, като броят им нараства след урагани.

Редкият и потенциално смъртоносен вид месоядна бактерия „не трябва да бъде взети леко“, каза прессекретарят на Министерството на здравеопазването на Флорида Джей Уилямс пред филиала на Sky News NBC News. „Трябва да се третира с нужното уважение – по същия начин, по който уважаваме алигаторите и гърмящите змии.“

Инфекциите обикновено възникват чрез порязвания на кожата, докато газите през замърсена вода, причинявайки бързо разрушаване на тъканите.

Ураганът Идалия унищожи голяма част от Cedar Key, но хората тук ще посрещнат унищожението, за да живеят в рая

Незабавната медицинска помощ и антибиотиците са от решаващо значение, тъй като Vibrio е сред най-бързо развиващите се бактерии. В тежки случаи може да се наложи ампутация и смъртните случаи могат да настъпят в рамките на един ден след излагане.

Изображения преди и след урагана

Бактериите Vibrio обичат да живеят на места, където топла, солена морска вода се смесва със сладка вода, като естуари и входове и ураганите могат да предизвикат тези условия.

По време на урагана Идалия вълната на бурята изтласка солена морска вода на сушата и след това заваля много дъжд.

„Дъждовната вода, тъй като е сладка , разрежда морската вода и намалява солеността“, каза Джеймс Оливър, пенсиониран професор по микробиология в Университета на Северна Каролина, Шарлот. Тази смес създава перфектните условия за процъфтяване и разпространение на бактериите.

Консумирането на сурови стриди представлява друг път на инфекция, тъй като стридите филтрират водата през хрилете си, потенциално съдържащи Vibrio.

Изображение: Превозно средство в канал след пристигането на урагана Идалия в Хорсшу Бийч, Флорида

Прочетете още:
Ураганът Идалия унищожи Сидър Кий - но хората смело ще понесат унищожението, за да живеят в рая
Дървото пада върху къщата на Рон ДеСантис моменти след като предупреди хората да се пазят

Сред различните видове Vibrio V vulnificus е най-вредният. Тези бактерии заразяват около 80 000 души в Съединените щати всяка година, което води до приблизително 100 смъртни случая, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

По-топлите води разшириха географския обхват и честотата на случаите на Vibrio, увеличавайки риска за хората по югоизточното крайбрежие на САЩ, включително щати като Алабама, Флорида, Джорджия, Луизиана и Мисисипи.

Сгответе стридите си и покрийте порязванията и раните

За да избегнете заразяване инфекция, експертите съветват да готвите стриди, за да унищожите бактериите. Но за плажуващите вероятно няма начин да избегнат Vibrio.

„На практика е гарантирано, че ако нагазите в крайбрежните води този уикенд, ще срещнете такива бактерии“, каза г-н Оливър. „Въпреки че това е плашещо твърдение, важно е да се разбере, че рискът да се разболеете от тази среща е изключително нисък за огромното мнозинство от хората.“

Ако хората имат отворени порязвания или рани, важно е за да ги покриете напълно, преди да влезете в солена вода или просто да избягвате да влизате.

„Ако имате някаква рана на крака си или развиете рана, докато сте на плажа, наистина искате да се опитате да се предпазите и да не се излагате на вода в тези случаи“, каза д-р Рейчъл Лий, доцент в отдела по инфекциозни болести в Университета на Алабама в Бирмингам.

„Ако не го направите Ако нямате рани, тогава рискът от газене във водата е практически нулев“, каза тя.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР