Управникът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум е осъден

...
Управникът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум е осъден
Коментари Харесай

Лидерът на Дубай ще плаща над 500 млн. паунда обезщетение за развод

Управникът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум е наказан да заплати на някогашната си брачна половинка принцеса Хая и двете им деца обезщетение при бракоразвод, което може да доближи над половин милиард паунда - най-високата сума, присъждана в миналото от съд във Англия, осведоми " Гардиън ".

В писменото си решение съдът декларира, че " съществена опасност " за Хая и децата ѝ идва от шейх Мохамед, който е и министър-председател на Обединените арабски емирства.

Хая избяга във Англия през април 2019 година дружно с двете си деца. Оттогава насам, в поредност от чувания, свързани с попечителството, достъпа и финансовата поддръжка, които са коствали над 70 млн. паунда под формата на правосъдни такси , съдиите от Върховния съд откриха, че:

- Шейх Мохамед е провел отвличането на две от другите си деца, принцеса Латифа и принцеса Шамса, и е подложил Хая на акция за " заплашване " ;

- Използвайки шпионския програмен продукт Pegasus на израелската NSO Group, той хакнал телефоните на Хая и петима нейни сътрудници, в това число двама от юристите ѝ;

- Неговите сътрудници се пробвали да купят имение за 30 млн. паунда в съседство с дома на Хая в Бъркшир, което представлявало " доста сериозна опасност за нейната сигурност ".

Съдът разпорежда разноските за застраховане на живота на Хая да се заплащат авансово, а не годишно, защото в противоположен случай би се основала обстановка, при която някогашният ѝ брачен партньор е в интерес да понижи заплащанията и да отслаби отбраната ѝ против него.

Споразумението включва 210 млн. паунда, които би трябвало да бъдат изплатени в границите на три месеца, с цел да се покрият разноските за сигурност на Хая през целия ѝ живот и на децата ѝ до довеждане докрай на висшето им обучение. Шейхът също по този начин би трябвало да заплати 41,5 млн. паунда авансово на някогашната си брачна половинка за обучение и просрочени отговорности за прехрана и 5,6 млн. паунда годишно за всяко дете за прехрана до довеждане докрай на висшето им обучение. Като се включат и други разноски, съглашението може да доближи 554 млн. паунда, макар че сумата може да варира според от това какъв брой дълго не престават годишните заплащания.

Говорител на шейх Мохамед съобщи: " Той постоянно се е грижил децата му да бъдат обезпечени. Съдът към този момент се е произнесъл по въпроса за финансите и той не има намерение да разяснява повече. Шейхът моли медиите да почитат персоналния живот на децата му. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР