Управляват ни некадърници и предатели на националния интерес. Оставка за

...
Управляват ни некадърници и предатели на националния интерес. Оставка за
Коментари Харесай

Оставка на управляващите ни предатели на националния интерес

" Управляват ни некадърници и предатели на националния интерес. Оставка за кабинета ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова декларацията, подписана от България, Румъния и Австрия, с цел да ни пусне Виена в Шенген единствено по въздух и вода от март т.г.
" Сглобката се роди с неистина и ръководи с неистини. Да, имат гласове в Народното събрание, само че нямат никакъв морал. Излъгаха гласоподавателите си, на които обещаваха да се " изчегъртват " взаимно, в полза на България. А се събраха в собствен персонален интерес ", разясни Нинова.
" Излъгаха, че ще трансформират Конституцията, за да има обективна правосъдна система. Промениха я, за да овладеят правосъдната система. За прикритие облякоха всичките си неистини в евроатлантизъм. Но тези хора са най-големите рушители на европейската ни вероятност и същина. Те са козируващи страхливци, които залагат ползите и бъдещето на страната ", акцентира тя.
" Към никоя страна не са поставяни условия за Шенген, както към България. Изпълнили сме всички условия и заслужаваме всичко - пълноценно включване в Шенген. Без измислени разделяния - по въздух, по вода, само че без суша. Вместо това - нищо. Свидетели сме на следващата неистина на сглобката - били ни позволили отчасти. Да, но не ", безапелационна е Нинова.
По думите й външната ни политика е напълно в ръцете на ГЕРБ.
" Министърът на външните работи е техен, а ръководител на парламентарната комисия по външна политика е самият Бойко Борисов, който още веднъж се прави на съпротива самичък на себе си. Кой ще поеме отговорност за този неуспех? Ако е правилно, че са се съгласили на подхвърлени трохи против приемане на бежанци от Сирия и Афганистан, това е причина за незабавна оставка на държавното управление ", акцентира Нинова.
По-късно стана ясно, че Австрия е сложила 5 условия, с цел да пусне България и Румъния в Шенген. Анексът, който е в действителност съглашението сред трите страни, бе публикуван в обществените мрежи от румънския евродепутат Алин Митута. Присъединяването по суша следва да бъде разисквано през 2024 година, само че единствено в случай че Австрия реши, че съглашението се извършва.
Декларацията включва засилен граничен надзор с Турция и Сърбия, мултифилтърни контроли по сухопътните граници сред Румъния-Унгария и България-Румъния, бързо приемане на лицата, търсещи леговище, влизащи в Румъния или България, австрийски и европейски контролни чиновници на летищата, ангажимент за разискване на действието на Шенген през 2024 година
" България се задължава да одобри повече бежанци от Сирия и Афганистан ", разгласи някогашният посланик, дипломат и министър Меглена Плугчиева в тв изявление. Тя съобщи, че информацията, която излиза от австрийското вътрешно министерство се разграничава от тази, която идва от нашето Министерство на вътрешните работи. Според Плугчиева всевъзможен опит за пиар акции и пиар акция на ръководещите са безусловно провалени.
По думите й 13 години, откакто беше оповестено, че сме изпълнили всички условия за влизане в Шенгенското пространство, протичащото се е извънредно незадоволително.
" Ние сме заложници на страните - членки на Европейски Съюз. Преди години ни спря Нидерландия, която използваше тематиката преди изборите в страната, а в този момент - Австрия, която също употребява тематиката във вътрешнополитически проект ", уточни Плугчиева.
Тя цитира изявления в австрийските медии, съгласно които не може и дума да става двете балкански страни да бъдат позволени по суша в Шенген и за установяване на дата за това, до момента в който не бъдат изпълнени съответни условия. Плугчиева предвижда, че до края на 2024 година няма да бъдем позволени до пълновръстен Шенген.
" Обстановката с мигрантите в Европейски Съюз се утежнява. Ще бъдем сложени под нови и спомагателни условия. Трябва да се държим доста по-отговорно и доста по-достойно и да отстояваме националния си интерес ", прикани Плугчиева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР