Управляващото мнозинство ПП-БСП-ИТН-ДБ надделя с процедурни хватки срещу искане да

...
Управляващото мнозинство ПП-БСП-ИТН-ДБ надделя с процедурни хватки срещу искане да
Коментари Харесай

Смях през сълзи: Парламентът не обсъди компенсации за тока, а шефът на НС рева от смях

Управляващото болшинство ПП-БСП-ИТН-ДБ надви с процедурни хватки против искане да ГЕРБ да се обсъдят обезщетения на тока. Идеята на опозицията залежала над месец в комисия, само че през днешния ден трябваше да пристигна и редът ѝ в пленарната зала.

Това не се случи поради извънредно бавното движение на работа измежду депутатите. Първо те не се върнаха в точния момент след паузата за кафе и закуска. След това ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански излезе на трибуната и стартира извънредно постепенно и пунктуално да чете измененията в закона за Данък добавена стойност. Опозицията реагира остро, само че Каримански остана индиферентен в туткането, с което провокира смях в залата.

Най-трудно се сдържаше „ първият измежду равни “ ръководител на Народното събрание Никола Минчев, който даже бърса сълзи с листове. Смехът на Минчев смути Каримански, който спря да пита какво е толкоз смешно и за какво той не го вижда.

„ Това е тъй като сте с тил към мен “, пошегува се ръководителят на Народното събрание.

В последна сметка ръководещите реализираха „ победа “ и обезщетения не бяха разисквани.

„ Не разбираме ината на ръководещите. Спомняте си, че преди няколко седмица казахме, че внасяме проекторешение за обезщетения на публичните организации с закрепени бюджети. От тогава до момента единственото, което се случи е, че този план на решение беше прегледан от енергийната комисия. Надяваме се тази седмица да влезе в пленарна зала и да бъде разискван в пленарна зала, с цел да чуе обществото нашите причини. Няма никакво време за тази отплата, тъй като минаха месеци от първите високи сметки за електрическа енергия. Беше ни дадено на председателски съвет да се прегледа точката, след това с предложение в пленарна зала беше изместена за края на седмицата. Днес видяхте, че ръководителят на Бюджетна комисия, четейки предходния закон, се спираше на всяка запетайка, единствено и единствено да не стигне времето за разглеждане на плана на решение. Това се прави съзнателно и беше толкоз смешно. Ако не беше трагично, щеше да е доста смешно “, сподели в коридорите депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Делян Добрев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР