Управляващото коалиционно правителство на Германия представи във вторник резултатите от

...
Управляващото коалиционно правителство на Германия представи във вторник резултатите от
Коментари Харесай

След 30 часа преговори коалицията в Германия реши спора си

Управляващото съдружно държавно управление на Германия показа във вторник резултатите от 30-часови договаряния за разрешаване на, който заплаши да забави главните политически начинания в най-голямата стопанска система на Европа, съобщи " Ройтерс ".

Финансовият министър Кристиан Линднер сподели, че макар че полемиките са били интензивни, резултатът е " добър ", добавяйки, че няма да има огромно влияние върху държавния бюджет от взетите решения.

Споразумението обгръща главно преразглеждане на законите за запазване на климата, укрепването на пътищата и железопътния трафик, както и спомагателна въглеродна такса за камионите в Германия от 2024 година, с цел да се заплати за някои от самодейностите, споделиха партийните водачи на трипартийното държавно управление.

Постигнат е компромис и за замяната на отоплението с нефт и газ с климатично неутрални други възможности.
Коалицията на социалдемократите на канцлера Олаф Шолц, Зелените и про-бизнес насочените Свободни демократи (FDP) спори за разнообразни оферти от предходната година, което породи опасения за политическа невъзможност в най-голямата стопанска система в Европа.
Липсата на прогрес и възходящите търкания сред FDP и Зелените повдигнаха въпроси дали държавното управление на Шолц ще успее да прокара амбициозната си стратегия за модернизиране на стопанската система.

При образуването си през 2021 година обединението беше решена да заобикаля маратонските диалози през нощта и през уикендите, които се организираха при предшественика на Шолц Ангела Меркел, с аргумента, че те нормално пречат на вземането на решения.

Но диалозите тази седмица започнаха по здрач в неделя и продължиха 20 часа, до момента в който неспалият Шолц и няколко членове на кабинета трябваше да отлетят със аероплан за Нидерландия за планувани двустранни съвещания.

 " Обикновено Унгария прави по този начин ": Спорове в обединението в Германия спъват решения на Европейски Съюз

Шолц, който критиците упрекват, че не обезпечава задоволително водачество, омаловажи разликите сред партиите, като сподели, че обединението е постигнала " някои доста положителни съглашения ", само че не даде детайлности.

По-рано този месец министърът на финансите Кристиан Линднер от FDP забави представянето на проектобюджета заради различия в обединението. По-специално FDP желае да ограничи разноските, до момента в който Зелените желаят да влагат повече в прехода към въглеродно неутрална стопанска система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР