Управляващият спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун предложи обширна

...
Управляващият спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун предложи обширна
Коментари Харесай

И във Формула 1 обмислят вариант за състезания без фенове

Управляващият спортните въпроси във Формула 1 Рос Браун предложи обширна актуализация на очакванията и проектите за сезон 2020 по време на предаването Sky F1 Vodcast. Той остава оптимист за провеждането на акция с 19 надпревари, само че признава, че може да стартират без почитатели по трибуните.

Една от главните тематики в предаването бе по кое време и по какъв начин Формула 1 възнамерява да стартират сезона, откакто първите девет съревнования от сезона бяха анулирани поради пандемията породена от ковид.

Въпреки че френското Гран при е планувано за 28 юни, Браун изясни, че стартът през юли наподобява по-вероятен. Той към момента е неотстъпчив, че сезонът може да се побере във всички надпревари, с изключение на трите, които бяха анулирани.

„ Ако трябваше да стартираме при започване на юли, бихме могли да създадем 19 надпревари. Трудно е. Три надпревари, почивни дни през уикенда, три надпревари, почивни дни през уикенда – само че разгледахме цялата логистика “, съобщи той.

Ross Brawn: F1-Saisonstart in Europa ohne Fans denkbar https://t.co/NNKDwXMqWS
— Rhein-Zeitung/Sport (@RZSport) April 9, 2020
Браун още веднъж удостовери, че съкратените уикенди могат да бъдат внедрени, също призна, че пътуването ще бъде един от „ огромните проблеми “ на спорта.

„ Нашето мнение е, че евентуално европейският старт би бил удобен и това даже може да бъде затворено събитие. Бихме могли да имаме доста надпревари без аудитория, в които екипите влизат в чартъри, пренасочваме ги, подсигуряваме, че всички са тествани, изчистени, няма риск за всички и имаме надпревари без фенове “, добави Браун.

„ Това не е ужасно, само че мисля, че въпреки всичко е по-добре, в сравнение с да няма надпревари въобще. “

Браун добави, че надпреварите от Формула 1 ще оказват помощ за „ поддържането на спорта жив “, като в същото време ще дадат на милиони почитатели вкъщи „ голям подтик “, само че също по този начин беше неотстъпчив, че никой няма да бъде изложен на риск, като започва сезона. Надпревара през януари също е алтернатива.

„ Осем надпревари биха били минимумът. Можем да имаме толкоз съревнования, в случай че стартираме през октомври. Но постоянно има опция да се състезаваме и през идната година. Това се изследва и бихме могли да се вмъкнем през януари, с цел да приключим сезона, макар че има всевъзможни затруднения с това. Изборът тази година е сред 8 и 19 надпревари “, приключи Браун.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР