Управляващите са се самосвалили, защото са във властта заради самата

...
Управляващите са се самосвалили, защото са във властта заради самата
Коментари Харесай

Даниел Митов: Управляващите се самосвалиха, Нинова да върне мандата още в понеделник

Управляващите са се самосвалили, тъй като са във властта поради самата власт и постовете. Това мнение изрази в студиото на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

„ Те се самосвалиха. Защото ръководещите партии са се хванали за властта – просто поради самата власт. И то си пролича от този „ запис”. В този диалог на Демократична България си пролича, че те нямат нищо общо с другите, само че седят поради самата власт, поради столчето”, разяснява депутатът.

За записи, които са свързани с нас, сме си носили отговорността. Сега е техен ред. От записите им излиза наяве, че са там поради постовете. Нареждането да се смъкна записът от " Дарик радио ", това ли е отношението към свободата на медиите? Третото е, че всички явно се съгласяват, че КПКОНПИ се приготвя като бухалка, в инструмент за разпра против политическия конкурент. Те не разискват, а установяват този факт и не им прави усещане, нито се възмущават от него. Някак си одобряват за обикновено, че и бъдещия сътрудник желае да се хване за бухалката, продължи той.

Какво да ни е боязън от Бойко Рашков? Даже предложихме промени на ръководещите да го назначим за министър председател, за началник на КЕВР... Нали приказваме за господство на правото? Говорим, че той е арестувал и Бойко Борисов, и Севделина Арнаудова, и Владислав Горанов нелегално. Той веднъж имаше ли доказателства за изказванията си? Нищо не е произлязло от каквото и да било. Контрабандата нараства, хората се избиват по улицата поради пияни и дрогирани водачи, и се оказа, че служителите на реда ги пазят. В момента, в който им кажем, че имат проблем и унищожават браншове, те се обръщат към хипотетични наши грехове, добави той.

Видяхте, че за записа ген. Атанасов излезе и упрекна ГЕРБ, тъй като на него единствено шпиони са му в главата. Хайде да не упрекваме другите за това, за което самичък си си отговорен. Няма потребност някой да ни е давал запис, то се излъчваше онлайн. Те са в коалиция с някогашните комунисти и Държавна сигурност, а ни упрекват нас, че Десислава Атанасова се е видяла с някой от " Възраждане " в коридорите, акцентира Митов.

По неговите думи партиите желаят разнообразни неща в разнообразни моменти от политическия живот. Имат техните претекстове, откакто се натрупа сериозна маса от политически стремежи в една и съща посока – се отива натам.

" Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова би трябвало да върне мандата на следващия ден в 17 ч. Ако не го направи, тя нарушава конституцията. Това й беше подсказано и от президента Румен Радев ", бе безапелационен зам.-председателят на ГЕРБ.

" Очевиден е неуспехът на правителството”, отговори Митов на въпрос дали се задават предварителни избори.

По думите му обаче, когато има очевидности и ясно несправяне със дилемите – отиването на избори е напълно обикновено.

„ Това е и желанието на огромна част от българските жители. Нашите гласоподаватели желаят да се отиде на избори” бе сбит Митов и добави: „ Кой ще е предстоящ сътрудник - вземат решение българските гласоподаватели. Когато отидем на избори, когато станат ясни резултатите - тогава ще се взема решение кой ще е предстоящ сътрудник и кой не. И то въз основата на общи ценностни и философки разбирания за това в каква посока би трябвало да се движи държавата”, аргументира се Даниел Митов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР