Управляващите опряха до държавния резерв в опитите да подкрепят българските

...
Управляващите опряха до държавния резерв в опитите да подкрепят българските
Коментари Харесай

Властта впряга държавния резерв да изкупува български храни

Управляващите опряха до държавния запас в опитите да поддържат българските производители в изискванията на зараза. В дневния ред на държавното съвещание на следващия ден ще бъде включена точка за възобновяване на държавния запас и военновременните ресурси с български консервирани храни и млечни артикули. Предложението ще бъде импортирано от вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов, като за закупуването на новите ресурси запасът ще получи спомагателен бюджет от 30 млн. лева,  уточняват от пресцентъра на военното министерство.

Тази мярка ще подкрепи директно секторите на земеделието, отглеждането на животни и хранително-вкусовата индустрия в сложна година като настоящата, акцентират от военното министерство. Предложението върви в пакет с друга мярка - даване на спомагателна дотация на държавен фонд " Земеделие " в размер на 150 млн. лева за произвеждане на всички типове зелечунци. Според Каракачанов това ще подсигурява българското произвеждане на зеленчуци и ще докара до увеличение на площите за тази и идната година. 

Предвиждат се и безлихвена кредитна линия за снабдяването на земеделските производители с консумативи като фураж, семена, торове и др, която ще може да се употребява и от вносители. По този метод ще бъдат преодолени рисковете от неуспех на годишна продукция 2020 и изпадане в продоволствена рецесия, разясняват от екипа на Каракачанов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР