Управляващата партия в Унгария ФИДЕС поиска от правителството на премиера

...
Управляващата партия в Унгария ФИДЕС поиска от правителството на премиера
Коментари Харесай

Унгария иска референдум: бежанците са план на Сорос

Управляващата партия в Унгария ФИДЕС изиска от държавното управление на премиера Виктор Орбан да провежда „ национално допитване” за разселването на бежанци в Европейския съюз.

Това искане бе отправено седмица откакто Съдът на Европейски Съюз отхвърли жалбите на Унгария и Словакия против наложителната квотна система за разпределение на 160 000 имигранти от Сирия.

Вишеградската четворка отряза Европейски Съюз за имигрантите

Унгария праща бежанците в лагери, Организация на обединените нации стачкува

Заместник-председателят на ФИДЕС Лайош Коша съобщи, че референдумът би трябвало да се концентрира върху хипотетичен проект на милиардера Джордж Сорос да докара в Европа милиони бежанци.

„ Европейската комисия си икономисва да каже, че извършва проекта на Сорос, само че всички нейни стъпки и хрумвания във връзка с миграцията сочат в тази посока”, разяснява Коша.

Майкъл Вахон, представител на известния американски милиардер с маджарски генезис, отхвърли това изказване.

„ Сорос е на мнение, че интернационалната общественост би трябвало да даде повече поддръжка на разрастващите се страни, които през днешния ден приютяват 89 % от бежанците и че Европа би трябвало да одобри няколкостотин хиляди бежанци, минали през процедури по инспекция и пренастаняване”, акцентира той.

По-рано през днешния ден немският експерт по интернационално право Щефан Лоренцмайер съобщи, че Европейски Съюз може да конфискува унгарско имущество, в това число недвижими парцели зад граница, поради отхвърли на Будапеща да приема имигранти и да признае решението на Европейския съд в Люксембург за квотите за разселване.

„ Парцелите или постройките, които принадлежат на унгарската страна и са на територията на Европейски Съюз, може да бъдат иззети и продадени на търг”, предложи Лоренцмайер

„ От юридическа позиция такава мярка е позволена, ако Унгария продължи както до момента да отхвърля да признае решението на Европейския съд”, уточни юристът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР