Управляващата партия в Турция ще отправи искане до Върховната изборна

...
Управляващата партия в Турция ще отправи искане до Върховната изборна
Коментари Харесай

Управляващите в Турция искат нов вот в Истанбул


Управляващата партия в Турция ще насочи искане до Върховната изборна комисия за повторение на локалните избори в Истанбул, заяви Хюриет.

Вотът в Истанбул беше извоюван от претендента на опозицията. Управляващата Партия на справедливостта и развиването към този момент на няколко пъти изиска наново броене на гласовете в няколко от регионите в града.

„ Заявихме, че бихме желали наново осъществяване на изборите в Истанбул “, съобщи заместител – ръководителят на партията Али Ихсан Явуз.

Изборите бяха извоювани от представителя на Републиканската национална партия Екрем Имамоглу. Той победи някогашният министър председател Бинали Йълдъръм. Разликата сред двамата претенденти е под 1%.

Според последните данни Имамоглу води с малко над 21 000 гласа. В някои от регионите на Мелтепе преброяването продължава след обжалването на ръководещите.

Тази седмица ще се реши и дали да се анулира вота в Бюкчекмедже. Има неодобрение, че в региона е имало нередности в адресната регистрация на най-малко 11 000 гласоподавателя. В момента се обмисля по кое време да бъде импортиран желае за наново броене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР