Управляващ в Северна Македония разкри какво искат да постигнат в

...
Управляващ в Северна Македония разкри какво искат да постигнат в
Коментари Харесай

Павле Траянов: Целта е признаване на македонското малцинство в България

Управляващ в Северна Македония разкри какво желаят да реализират в България. 

Лидерът на Демократическия съюз Павле Траянов, чиято групировка взе участие в държавното управление на премиера Димитър Ковачевски, намерено съобщи, че стратегическата цел на РСМ е признаването на македонско малцинство в България, съобщи БГНЕС.

" Наш народен, държавен и стратегически интерес е да бъдат приети македонците в България ", сподели Траянов пред локалната телевизия " Сител ". Според него РСМ би трябвало да търси взаимност в връзките със София - това което търси България за македонските България би трябвало да бъде същото и за " македонците в България ". " Ние ще водим съществени диалози. Убеден съм, че както аз самият, по този начин и никой от различен нас не желае да сложи под въпрос нашите национални и държавни ползи ", сподели още Траянов.

По отношение на името на Културния център " Иван Михайлов " в Битоля Павле Траянов сподели, че " Михайлов е фашист, който избивал хората, които са се борили за самостоятелна Македония ".

На няколко пъти в предаването той повтори, че България оспорвала правото на самоопределяне на македонците - тяхната еднаквост и език.

По време на формалното разкриване на Културния център в Битоля предходната събота министър председателят Кирил Петков не пожела да разяснява скандалното изказване на Траянов, че България е " геноцидна страна ". " Не желая да разясня екстремисти ", бе късият отговор на български министър-председател.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР