Управлението на кризи, каквато разпознават в политическата ситуация у нас

...
Управлението на кризи, каквато разпознават в политическата ситуация у нас
Коментари Харесай

Анализатори с изненадваща прогноза за изхода от двубоя Радев - Борисов

Управлението на рецесии, каквато разпознават в политическата обстановка у нас през последните 62 дни, е сложен развой, само че по какъв начин се преодолява той? Председателят на Народното събрание - Цвета Караянчева, през вчерашния ден съобщи, че президентът Румен Радев пробва да взе участие в метежи. Ако някой желае да влезе във властта, първо би трябвало да се яви на избори, настоя тя.

"Разделението разсича както обществото, по този начин и властта. Една част от властта - президентът, е против друга част. В обществените мрежи градусът е доста висок и от дълго време е преминат положителният звук. Най-тъжното е компликацията да се води рационален диалог. Всяка от страните има доста ясна позиция - много непримирима и радикална, гневна я отстоява като не е склонна да чуе другата. Това прави рецесията мъчно управляема ", съобщи общественият антрополог Харалан Александров пред Bulgaria ON AIR.

"Тези рецесии се появяват от време на време. Това не беше непредвидена рецесия. Беше предстояща от 2-3 години. Знаеше се, че това разделяне в обществото го има, просто в този момент пролича. Съвпадна с пандемията. Тази рецесия е безусловно неуправляема, за разлика от предходните. Едва ли има излаз от това, което сега се случва. Една от двете страни ще би трябвало да отстъпи в околните седмици ", сподели от своя страна PR специалистът Максим Бехар.

Според Александров отговорността е във властта.

"Този, който има по-голяма мощ, носи отговорността. Това е като в фамилията. Ако децата се скарат, родители не са си свършили работата, само че в случай че родителите са се скарали, не може да упрекваме децата, че са подивели ".

Според него държавното управление и министър председателят Бойко Борисов би трябвало да приказват с недоволните и да се предложат съответни способи за излизане от рецесията. Било неточност, че в ГЕРБ нямало номер 2 и че Борисов е лимитирал изявите си.

"Трябва да имат доста ясни послания и дейности. Това с джипа и лайфовете във Фейсбук не е добър метод. Конфликтът сред министър председател и президент е явен, минава границата на естественото другарство. Това са двете институции, които би трябвало да намерят общ език, тъй като става дума за България ", изясни Бехар ".

Харалан Александров се съгласи с него и акцентира: Иначе тръгваме към унищожителен спор. Това е безумство и води към революционно опустошение.

Двамата са оптимисти, че Радев и Борисов ще правят отстъпка и ще потърсят форма на помиряване.

"Голяма изненада е, че нито една от двете страни няма ясни послания. Емоциите са взели изрично връх, рационалните причини и послания доста мъчно биха могли да бъдат употребявани ", сподели още Максим Бехар.

"Винаги отговорността е във властта. Когато се сбият децата, нещо родителите не са свършили като хората. Властта се държи битово ", уточни посочи Александров, само че акцентира: Никой не може да отхвърли, че прокуратурата е хиперактивна в последната година.

Социалният антрополог е на мнение, че би трябвало да има разделно протестиране, защото в този момент, когато се съберат на едно място всички недоволни, ставало нещо противоестествено.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР