Управлението на ФК Дунав ще бъде по различен начин. Искаме

...
Управлението на ФК Дунав ще бъде по различен начин. Искаме
Коментари Харесай

Дунав иска да е като Лудогорец, обявиха какви пари са нужни на русенци за Трита лига

" Управлението на ФК Дунав ще бъде по друг метод. Искаме да изградим организация, която е нова за България, само че не и за клубове от Западна Европа. Идеята е да не се разчита единствено на един човек. По тази причина призоваваме всички русенци и хора с благоприятни условия да се обединим в името на Дунав и на неговото бъдеще ". Това споделиха Деян Йорданов и Мартин Цирков - част от новото управление на ФК Дунав, който поради финансови и организационни неуредици бе заставен да се състезава в Трета лига.

" Радваме се, че успяхме да спасим Дунав, макар че в този момент играе в Трета лига. Алтернативата беше въобще да няма тим, а това щеше да е пагубно. Разбрахме, че няма митичен избавител, който да помогне на клуба " съобщи Йорданов.

Общото заседание на Дунав, на което ще бъде определено управление, нов правилник и организация, ще се състои в края на идния месец.

" Идеята е на него да участват доста хора. Целта ни е да натрупаме оптималната обществена база от членове в клуба. Не желаеме 10 души да се събират и да вземат решение някакви неща на закрито. Това не трябва да се позволява повече, тъй като към този момент видяхме до какво води. Трябва да има механизми и когато едно управление се изчерпи, да има цивилизован метод клубът да се наследи от други хора, които да поемат щафетата. Не желаеме да се стартира отново изначало ", разяснява Йорданов.

По думите му цел на управлението е клубът да бъде сертифициран по ISO-стандарт. Йорданов уточни, че от всички тимове у нас единствено Лудогорец е с подобен документ. Това ще донесе на Дунав авторитет и спомагателна сигурност у бъдещите му спонсори. Интензивни диалози с компании към този момент се водят, като са реализирани и триумфи.

Йорданов и Цирков обясниха, че ще има и членски импорт - от 10 до 10 000 лв.. Срещу него ще се дава членска карта. Тя ще носи на притежателя й правото да взе участие в съвещанията на Общото заседание, на което ще може да гласоподава за разнообразни оферти.

Йорданов изясни, че към 400 000 лв. ще са нужни на Дунав за този сезон - за школата и за мъжкия тим. Новото управление ще би трябвало да се оправи и със отговорностите, наследени от предходните притежатели, които са общо за към 90 000 лв..

" Опитваме се да ги разсрочим, с цел да действаме обикновено ", сподели Йорданов.

Забавени заплащания има към общинското дружество " Спортни парцели " в Русе - към 38 000 лв., към страната - към 30 000 лв. за Данък добавена стойност и осигуровки, 15 000 лв. са за заплати към няколко футболисти и към 5000 - 6000 лв. към други контрагенти - за превоз, за хотели.

Според Йорданов, в случай че плануваната приходна част бъде изпълнена, до края на годината дългът ще бъде изчистен.

Целта пред новото управление е до Нова година тимът да бъде квалифициран за лицензиране в професионалния футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР