Управлението е функция на политиката. Когато политиката я няма, управлението

...
Управлението е функция на политиката. Когато политиката я няма, управлението
Коментари Харесай

Михаил Миков: Когато политиката я няма, управлението се превръща във функция на други интереси

Управлението е функционалност на политиката. Когато политиката я няма, ръководството се трансформира във функционалност на някакви други ползи . Това съобщи пред БНР някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков.

Според него демонстрират циничния нрав на хора, които се занимават с псевдодемокрация. В този диалог се вижда, че тези хора не би трябвало да имат претенцията да ръководят страната. Ако щете, като морал, уточни той.

По думите му обществото и жителите, които не отиват да гласоподават, са наясно, че хора с подобен нрав, с подобен морал, можещи да проведат подобен диалог, които се заканват да сменят учебни шефове, може би на следващия ден ще сменят съдиите, когато овладеят Висшия правосъден съвет.

По отношение на пред БНР за актуалната политическа обстановка, Миков уточни, че и едната, и другата коалиция са все негови деца , а българската десница може би би трябвало да е горда с постигнатите резултати на това ниво и в подготовката на едно ръководство.

Миков съобщи, че едно  едва ли ще е от изгода за България.

Бившият ръководител на Народно събрание акцентира, че държавно управление има, въпреки и служебно, откакто никой не може да завоюва доверие . Защо никой не слага въпроса по какъв начин да спечелим доверие, а постоянно се слага въпросът с кого да се сдружим, с цел да създадем държавно управление? Защо никой не разяснява въпроса за какво толкоз тежко политическите сили са изгубили доверие, запита той.
 Политическа партия: Трябва да има баланс сред дълголетието на една партия и успеваемостта от него
Политическа партия: Трябва да има баланс сред дълголетието на една партия и успеваемостта от него

Първи коментар на партията след замразяването на договарянията с ГЕРБ

Когато достоверните хрумвания - леви и десни, отстъпват - години наред бяхме убеждавани какъв брой нездравословни са идеологиите, всичко би трябвало да е прагматично, ето ви прагматизъм -, променяме закона не когато изтича мандатът, а когато решат политиците. Утре това може да се случи на ръководителя на Върховен касационен съд, на ръководителя на Върховен административен съд. Тук не става въпрос за Гешев, тук става въпрос за един принцип - че мандатът е този, който дава самостоятелност. Когато няма мандат и могат да се приключват предварително мандати, тогава всичко е допустимо, разясни Миков.

Визирайки пуснатите от Радостин Василев записи от народен съвет на Политическа партия, Михаил Миков назова доста смешно по какъв начин Кирил Петков на това прословуто съвещание убеждава своите приятели, че бил приказвал с Урсула фон дер Лайен да ни пуснат в Шенген и добави, че казусът му е, че не е приказвал с Марк Рюте или с австрийския канцлер.

Миков бе безапелационен, че не става по този начин шуробаджанашки - приказвах с Урсула, приказвах с тоя, приказвах с оня. Това е този противен нрав, поради който хората все по-малко отиват до урните, добави той.

Тези хора са подготвени на всичко, единствено и единствено да имат повече власт. Ясно е, че става въпрос за политически назначения. Да концентрират повече власт, като се тръгне от службите и се стигне до N-ското учебно заведение в еди коя си паланка, сподели още Миков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР